Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pareri impartite (video)

ro

21 Jan, 2011 00:00 2151 Marime text
program_medici_familie1.jpgMedicii de familie vor fi obligaţi să acorde consultaţii în centrele de permanenţă, în afara programului de lucru. Ei vor fi însă remuneraţi corespunzător pentru aceste servicii, după cum se menţioneaza într-un proiect al ministerului. Părerile ,ca de obicei, sunt împărţite: unii susţin că măsurile sunt cam aspre, iar alţii cred că prevederea este binevenită.

Medicii de familie vor fi obligati sa acorde consultatii in centrele de permenenta in fara programului sau in week-end, potrivit unui proiect al ministerului sanatatii. Ei vor fi remunerati conform serviciilor de garda pe care le fac, iar daca refuza sa incheie contracte cu CJAS-ul in acest scop, veniturile le-ar putea fi diminuate. Unii specialisti considera masura cam aspra si spun ca nu era nevoie de ea, pentru ca oricum in judetul constanta se asigura continuitatea serviciilor medicale in centrele de permanenta. Altii in schimb, sustin ca masura este binevenita. Medicii capata mult mai usor experienta in cazuri extreme, iar serviciul de urgenta din cadrul spitalului judetean constanta scapa de aglomeratie. In plus, masura ar avanteja mai ales medicii tineri.

Daca medicii nu vor putea lucra in aceste centre, ei trebuie sa isi gaseasca un inlocuitor. În cazul in care in centru functioneaza si sistem de camera de garda, medicul ar putea avea la dispozitie si o ambulanta. In prezent, in judetul Constanta exista trei centre de permanenta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii