Patru cazuri de trichinoza in judet
Patru cazuri de trichinoza in judet
23 Dec, 2003 00:00
ZIUA de Constanta
1026
Marime text
Controale la sange in piete si societati comerciale
Carnea infestata a fost confiscata si distrusa prin incinerare * Carnea de porc trebuie procurata numai din unitatile avizate din punct de vedere sanitar-veterinar
Directia Sanitar-Veterinara Constanta a efectuat, in perioada 15-21 decembrie a acestui an, un numar de 181 de controale, in urma carora au fost aplicate trei amenzi contraventionale, in valoare totala de 30 de milioane de lei. Din numarul de verificari efectuate de catre inspectorii sanitar-veterinari, 31 s-au desfasurat in cadrul unitatilor de fabricare a produselor de origine animala, 69 in unitatile de comercializare a produselor de origine animala, 49 in unitatile de alimentatie publica, 20 in piete si targuri, iar alte 12 controale au vizat depozitele de pe raza judetului Constanta. Cele trei societati comerciale sanctionate au manipulat produsele de origine animala incalcand normele sanitar-veterinare. Tot in perioada mai sus-mentionata, echipele Directiei Sanitar-Veterinare Constanta au efectuat examene trichinoscopice, in urma carora au fost depistate pozitiv patru carcase de porc, dupa cum urmeaza: 78 de kilograme la Agigea, alte 72 de kilograme au fost depistate infestate cu trichinela spiralis la Sibioara, 76 de kilograme la Nisipari si alte 76 de kilograme in cartierul Kilometrul 4-5 din Constanta. Drept urmare, carnea infestata a fost confiscata si distrusa prin incinerare. Directia Sanitar-Veterinara Constanta a mai controlat 245 de tone de carne si produse din carne, 72 de tone de lapte si produse din lapte, 13 tone de peste si produse din peste si 237 de mii de oua. Dintre acestea, au fost confiscate 550 de kilograme de carne si produse din carne, 302 kilograme de produse lactate si lapte, 52 de kilograme de peste si produse din peste si 2.000 kilograme de produse de patiserie, cofetarie si produse de catering. Directia Sanitar-Veterinara reinnoieste apelul catre populatie de a procura carnea de porc numai din sursele autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar, evitandu-se astfel cazurile de trichinoza.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii