Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Permise auto obtinute tot mai greu

ro

13 Mar, 2008 00:00 1580 Marime text
1205353182.jpg

Numarul masinilor a crescut in ultima perioada, dar si cel al accidentelor * De la o zi la alta, numarul cursantilor scolilor de soferi este si el in continua crestere, fapt care ii nemultumeste pe reprezentantii Serviciului Comunitar Constanta

Daca permisul de conducere se obtinea pana mai anul trecut destul de usor, acum eforturile trebuie suplimentate pentru a reusi. Conform sefului Serviciului Comunitar Constanta, Romeo Tecau, promovabilitatea la examinarile pentru permisul auto este in continua scadere. "Lucram la un document cu masuri ce vizeaza promovabilitatea cursantilor scolilor auto. Aceasta decizie am luat-o dupa ce am vazut ca, in primele doua luni ale acestui ani, proportia permiselor auto a scazut pana la 21 %, fata de anul trecut, cand era de 25%", a declarat Romeo Tecau. Si numarul scolilor de soferi a crescut in ultima perioada, datorita cererii prea mari. De la 21 de scoli cate erau in 2006, s-a ajuns ca numarul lor sa fie aproape dublu. "In 2006 erau 21 de scoli de soferie la nivelul judetului, iar la sfarsitul lui 2007, numarul lor a ajuns la 37", a mai spus Tecau.

Lipsa de interes aduce venituri importante scolilor de soferi

Nu ar fi o problema numarul scolilor de soferi si al cursantilor, dar, de la luna la luna, promovabilitatea scade simtitor. Totul din cauza insuficientei pregatiri si a instructorilor indolenti. Majoritatea scolilor existente nu vor altceva decat sa scolarizeze pe banda rulanta doritorii si sa-si rotunjeasca veniturile. Nimeni nu se implica cu adevarat in pregatire, ca doar cursantul mai poate veni la ore suplimentare si dupa ce pica examenul auto, contra cost, fireste. "Problema grava, este ca niciuna dintre scolile de soferi care functioneaza nu atinge un procentaj de promovabilitate de 50%. Cel mai mare procent s-a situat la 42%. Cu toate astea, inregistram 22 de scoli, adica 70% dintre ele cu proportie de 21%, sub media pe judet", a continuat seful Serviciului Comunitar Constanta.

Candidati multi, promovati... foarte putini

Nebunia cu obtinerea permisului auto s-a extins cu repeziciune, tot mai multi cursanti luand cu asalt scolile de soferi. De aici si pana la dezinteresul instructorilor, nu mai este decat un pas. Bani aruncati in vant, deoarece nimeni nu ia examenul de prima data, majoritatea reusind abia a patra oara, conform spuselor lui Romeo Tecau. "De la inceputul anului am examinat 8557 de candidati, din care au promovat 1888. Din statisticile facute de noi, pentru a obtine permisul de conducere, un candidat da, in medie, patru examene", a conchis Tecau.

Scris de: {autor}Elena STERIAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii