Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:55 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piept de pui la tavă, mămăliguță cu brânză de vaci, calamar la cuptor Arimex Comexim 2000 SRL, meniu de sărbătoare pentru pacienții constănțeni

ro

27 Oct, 2018 00:00 2636 Marime text
Ieri, 26 octombrie, creștinii l-au prăznuit pe Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. De asemenea, azi, 27 octombrie, este prăznuit Sfântul Dimitrie Basarabov. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, sau Sfântul Dumitru, a fost un martir creștin, sfânt militar din veacul al III-lea, care a trăit în vremea împăraților Maximian și Dioclețian, în cetatea Tesalonic. Cu hramuri răsunătoare, ofrande cu colaci delicioși și jocuri cu focuri vii, sărbătoarea de Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, aduce ultima și una dintre cele mai importante sărbători de toamnă.
 
Arimex Comexim 2000 SRL nu a uitat de cele sfinte și a oferit un meniu de sărbătoare pacienților internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța și la Spitalul CFR Constanța.
 
Astfel, ieri, ca și azi, pacienții au primit la micul dejun ceai Lipton cu lămâie, unt de masă, omletă cu brânză de vaci, parizer de pui, salam de vară, crenvurști din piept de pui, cașcaval, caș proaspăt de vacă, brânză proaspătă de vaci, brânză topită, miere de salcâm și gem caise, iar la sumpliment – biscuiți, lapte dulce, iaurt natural, iaurt cu fructe Kogobella, brânză Tiger cu vanilie/căpșuni.
 
Și pentru prânz, angajații Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit mai multe feluri de bucate: borș de crap românesc, ciorbă de purcel cu legume și smântână, supă țărănească de legume, supă cu găluște, borș de perișoare, borș de pui a la grec, supă de pui a la grec, supă de legume dreasă cu iaurt, calamar la cuptor cu amestec de legume macedonean și orez, ardei umplut cu carne de pui și smântână, rasol de pui cu sote de morcov, cartofi, broccoli, pulpa de porc la tavă cu piure de cartofi, friptură de pui cu piure de cartofi, friptură de pui cu mâncare de fasole verde, friptură de purcel la tavă cu legume, salată de castraveți murați, salată de pepene roșu murat, salată de gogonele cu conopidă, salata de varză albă. La desert, pacienților li s-au pregătit prăjitură, plăcintă cu dovleac, mere, dar și mere coapte cu miere și stafide.
 
Pentru cină, angajații societății Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit cartofi gratinați cu creamy blue, friptură de pui cu legume sotate (broccoli, conopidă, morcov, cartofi), piept de pui la tavă și cartofi și broccoli, mămăliguță cu brânză de vaci și smântână, calamar pane  cu legume sotate, calamar la cuptor în sos de lămâie cu orez și legume, paste quattro formaggi, pilaf cu legume și brânză de vaci, pulpe de pui cu piure de cartofi, budincă de paste cu brânză de vaci și stafide, paste milaneze, pulpe de pui la tavă și cartofi la cuptor cu rozmarin, ceai Lipton cu lămâie, iar la desert - biscuiți.
 
„În numele tuturor pacienților, mulțumim inimoaselor echipe Dobrogea SA, Selgros Cash & Carry, Unilever South Central Europe, Smithfield Prod SRL și Delaco Distribution SRL, pentru grija și sprijinul permanent acordat. Tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică și ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului să le tămăduiască sufletele și trupurile, să le dăruiască pace sufletească și spor în toate, iar celor care poartă numele Sfântului Dumitru le urăm cu drag La mulți ani!”, a transmis Drăghici Virgil, administrator al SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii