Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Policlinica de copii, inchisa pana vineri

ro

27 Jan, 2010 01:43 1367 Marime text
Spitaluljudeteanpoliclinica1copy.jpgGerul a trimis într-o mini-vacanţă, încă de luni după amiază, şi tot personalul de la Policlinica nr. 1, secţia pentru copii.

Dacă deja de ieri dimineaţă la o parte din cabinete nu au avut loc consultaţii, pe motiv că era foarte frig, acum, cu acceptul conducerii, şi personalul Policlinicii de copii stau acasă câteva zile. Această decizie a fost luată, potrivit managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), dr. Dan Căpăţână, în urma unei şedinţe de Comitet Director. Astfel s-a hotărât să se învoiască toţi angajaţii de acolo, până vineri, deoarece gerul din ultimele zile a făcut practic imposibilă desfăşurarea activităţii, chiar dacă au existat totuşi calorifere electrice. „Cu toată bunăvoinţa noastră de a pune tot felul de calorifere electrice şi convectoare, la temperaturile scăzute de afară nu fac faţă", a precizat dr. Căpăţână. Nici faptul că îngrijitoarele au fost trimise mai devreme decât de obicei să pornească toate caloriferele electrice, nu a ajutat cu nimic. Astfel, de ieri după amiază, toate cazurile care s-ar fi prezentat la aceste cabinete vor fi preluate de către Serviciul de Urgenţă. Cu privire la această măsură au fost informate şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Prefectura, şi Consiliul Judeţean.
Potrivit reprezentanţilor SCJU, restul policlinicii deja este încălzită, însă lucrările la tronsonul care alimentează pediatria se pare că mai durează trei zile.

250.000 lei - pierderile din fiecare lună

Ţevile sparte au făcut o gaură serioasă, de-a lungul anilor, în buzunarele SCJU Constanţa. Deşi nu se poate stabili de când există această problemă, deoarece apa care se pierdea intra în pământ iar de la CET nimeni nu s-a sesizat că presiunea a scăzut, 250.000 lei lunar se duceau pe apa sâmbetei. Odată ce a intrat în funcţiune centrala proprie a spitalului, această pierdere s-a făcut simţită. Presiunea din centrală a scăzut, aşa că s-a ales întreruperea furnizării căldurii pentru Policlinica 1 şi Centrul de Transfuzii, pentru reparaţii. Astfel, în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2008, SCJU a trebuit să plătească pentru căldură 850.000 lei. Suma este una enormă, comparativ cu lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2009, când totalul a ajuns la doar 160.000 lei.
Până la această oră reprezentanţii SCJU Constanţa nu au putut aproxima costul reparaţie, deoarece lucrările încă nu sunt finalizate. Totuşi, toate materialele au fost cumpărate de SCJU, aşa că rămân de plătit doar muncitorii, la metru linear.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii