Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politia cere sprijin

ro

19 Aug, 2003 00:00 753 Marime text

Reprezentantii a sapte institutii au controlat agentii economici din Vama Veche

Inspectorii au aplicat sanctiuni si avertismente deoarece nu a fost respectata legislatia munciiReprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Constanta (ITM) au continuat si saptamana trecuta actiunea de control care are ca scop depistarea si sanctionarea angajatorilor ce utilizeaza forta de munca fara forme legale si incalca prevederile legislatiei muncii. In cursul saptamanii trecute, au fost efectuate controale la angajatorii din domeniul turismului si la unitatile specializate, respectiv hoteluri, unitati de alimentatie publica, comert stradal, discoteci, targuri, parcuri de distractii, cazinouri si transport de calatori. Au fost controlate 45 de societati comerciale, din care 27 in Mamaia, 15 in Neptun si trei din Costinesti. Inspectorii ITM au mai realizat, la solicitarea Politiei Mangalia, o actiune de control in statiunile Vama Veche si 2 Mai. S-a urmarit legalitatea activitatilor desfasurate de agentii economici din aceste zone. Pe langa inspectorii ITM, la control au participat si reprezentanti ai OPC, Politiei Economice, Protectiei Mediului, Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitar-Veterinare si ai Directiei Apelor Dobrogea - Litoral. Au fost verificate societatile "Dini Grup" SRL, "Delta Val Tur" SRL, "GC 2003" SRL si AF "Boboc", urmand ca rezultatele verificarilor sa fie finalizate in cursul acestei saptamani.

Sanctiuni si avertismente

In domeniul relatiilor de munca, in perioada 11- 15 august, au fost verificati 39 de agenti economici. Societatea "Dan & Company" SRL a fost sanctionata cu 30 de milioane de lei, deoarece nu si-a depus dovezile de plata a salariatilor insotite de actele care sa ateste plata lunara a contributiilor catre bugetul asigurarilor sociale de stat. In aceasta perioada, au mai fost sanctionati, cu avertismente, zece angajatori si s-au dispus masuri obligatorii de reglementare a deficientelor constatate. Pe linie de securitate si sanatate in munca au fost controlate 34 de societati comerciale, fiind date mai multe avertismente care vizau dotarea cu truse de prim ajutor pentru fiecare sector de activitate, dotarea cu echipament individual de protectie si obligatia personalului de a purta acest echipament, verificarea instalatiilor tehnice, in vederea eliminarii riscului de electrocutare, si acordarea de materiale igienico - sanitare.

Autoclavele au fost verificate

In urma avariei autoclavei de la societatea "Celco" SA, inspectorii ITM a verificat riguros starea tehnica a celorlalte autoclave. Verificarile au avut menirea de a elimina producerea altor evenimente similare pe baza testelor efectuate si a rezultatelor obtinute. ISCIR Central va da avizul de repornire a instalatiei de autoclavizare ca urmare a experientei acumulate. In timpul cercetarii acestor avarii, au fost verificate toate recipientele stabile sub presiune de la CET Palas, Romin Services Term SA Mangalia, Edilmed Medgidia, Etermed Medgidia, Lafarge Var si RADET Constanta, fara a fi constatate probleme deosebite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii