Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Practică în geriatrie pe bătrânii belgieni, pentru elevii Şcolii Postliceale Sanitare

ro

10 May, 2011 01:44 5478 Marime text

scoala_postliceala_sanitara.jpgPractică în geriatrie pe bătrânii belgieni, pentru elevii Şcolii Postliceale Sanitare

Elevii Şcoli Postliceale Sanitare Dr. I. Cantacuzino Constanţa vor pleca, pe 15 mai, în Belgia, pentru a susţine stagiul practic geriatric în casele de bătrâni din Bruxelles şi Anvers.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, „Investeşte în oameni!" şi a fost prezentat pe 12 aprilie, în faţa unei numeroase audienţe, de dr. Tache Nestor, managerul proiectului „Stagii de practică geriatrică valorizate într-un context transnaţional modern POSDRU 60/2.1/S/33957".

Acest proiect strategic multiregional, transnaţional, are ca obiectiv fundamental creşterea numărului de locuri ocupate de absolvenţii de şcoli sanitare prin îmbunătăţirea pregătirii profesionale şi prin optimizarea atitudinii faţă de muncă. Principalul partener în acest proiect este Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana din Bucureşti, care a conceput un parteneriat strategic transnaţional între şcoli private şi de stat, între ONG-uri şi firme private din România şi Belgia. Partenerul transnaţional este Armonea NV/SA din Belgia. Proiectul îşi propune prin activităţile şi obiectivele sale să ofere soluţii la provocările socio-medicale şi educaţionale europene, în general, şi româneşti, în particular, privind problematica seniorilor. Modelul belgian de îngrijire a seniorilor în instituţii geriatrice moderne şi performante tip case de bătrâni cu asistenţă medicală oferă elevilor oportunităţi de stagii practice geriatrice, transnaţionale (SPGT) şi totodată posibilitatea de implementare în România a unui model instituţional geriatric. Referitor la grupul ţintă, proiectul îşi propune o mai bună corelare a stagiilor practice cu latura teoretică şi cu actualele progrese ştiinţifice medicale, îmbunătăţirea tehnicilor de îngrijire a seniorilor, ameliorarea consilierii şi orientării profesionale a elevilor, creşterea activităţilor educaţionale a tutorilor şi o mai bună implicare a şcolilor în inserţia profesionala a absolvenţilor.Pe parcursul a trei ani, perioada de implementare a proiectului, grupul ţintă, format din 30 de grupe a cate 31 de elevi din anii terminali la calificarea profesională Asistent medical generalist, va efectua 30 de stagii practice de câte două săptămâni în casele de bătrâni cu asistenţă sanitară ale partenerului belgian Armonea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii