Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:59 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul aparat portabil din România de susţinere a pacienţilor cu afecţiuni cardio-pulmonare, donat de Rompetrol

ro

01 Sep, 2016 00:00 4126 Marime text
 

KMG International, prin compania membră Rominserv, va achiziţiona un aparat portabil de oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) şi îl va dona Serviciului de Urgenţă şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca. Echipamentul medical va fi folosit pentru a susţine funcţiile respiratorii şi cardiace ale pacienţilor din secţia de Terapie Intensivă, dar şi în cazul transportului lor de către echipajele SMURD.
 
„În contextul evenimentului recent de pe platforma Petromidia, în care am pierdut un coleg şi avem alţi trei răniţi în spital, sub supravegherea cadrelor medicale, înţelegem nevoile sistemului public de sănătate şi credem că este şi de datoria noastră să contribuim la dezvoltarea acestuia, pentru a salva cât mai multe vieţi. Iniţiativa aceasta vine în completarea logistică şi funcţională a Spitalului de Urgenţă Floreasca pentru îngrijirea bolnavilor cu afecţiuni severe din secţia ATI“, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al KMG International.
 
Oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) este o procedură utilizată în secţiile ATI ale spitalelor în cazurile de insuficienţă cardiacă sau de insuficienţă respiratorie. ECMO se utilizează când organismul pacientului nu mai poate susţine singur oxigenarea sângelui, vitală pentru supravieţuire şi refacere, dar şi în timpul intervenţiilor chirurgicale complicate pe cord şi plămâni.
 
În România mai sunt doar câteva aparate ECMO, costul unuia fiind de aproximativ 55.000 de euro. Aparatul donat de Rompetrol va fi primul de tip portabil din sistemul naţional de sănătate, putând fi utilizat de acum înainte şi în transporturile de urgenţă.
 
Grupul KMG International a investit în ultimii ani peste de 8 milioane de dolari în proiecte de dezvoltare comunitară în ţară, ajungând la 300.000 de beneficiari direcţi. Investiţiile în sectorul de sănătate, una dintre direcţiile strategice ale Grupului, au vizat reabilitări de secţii şi dotarea cu aparatură medicală în peste 60 de unităţi medicale la nivel naţional.


 
În 2013, Spitalul „Maria S. Curie“ a primit finanţare pentru implementarea - în premieră în România - a tehnicii medicale ECMO (oxigenare extracorporală cu utilizarea unui oxigenator cu membrană), ce se adresa pacienţilor neonatali cu afecţiuni severe respiratorii şi cardiace care nu răspund la mijloacele de reanimare uzuale.

 
De asemenea, KMG International a achiziţionat şi donat Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină Bucureşti atât două frigidere pentru plasmă, care îndeplinesc normele în vigoare şi standardele europene impuse, cât şi mobilier tehnico-medical pentru laboratoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii