Primul caz de trichineloza din acest an
Primul caz de trichineloza din acest an
20 Jan, 2005 00:00
ZIUA de Constanta
1241
Marime text
Pacientul este din Babadag
Consumul de carne de porc netestata a scos la iveala zilele trecute existenta trichinelozei si in judetul nostru. Dupa un timp in care Constanta a fost ocolita de trichineloza, in urma cu cateva zile, la Spitalul de Boli Infectioase a fost internat un pacient suspectat de aceasta boala. Acesta este din localitatea Babadag si a ajuns la spital dupa ce consumase o cantitate insemnata de carne de porc, care s-a dovedit in urma analizelor medicale, a fi infestata. Medicii constanteni cred ca numarul de cazuri de trichineloza poate creste pentru ca simptomele bolii pot aparea si la trei saptamani de la consumul carnii infestate. Ca urmare, este posibil ca cetatenii din Babadag, care au consumat carne de la aceeasi sursa, sa se imbolnaveasca si ei in scurt timp. In acest sens, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare avertizeaza populatia despre pericolul infestarii, in cazul in care carnea nu este testata. "Trichineloza este o boala parazitara produsa de trichinella spiralis, care se transmite la om prin consum de carne stricata. In general, focarul de infectie este reprezentat de sobolani. Un lucru extrem de important este acela ca boala odata instalata in corpul animalului nu produce nici un fel de simptome. La porc, ea nu se manifesta clinic, proprietarii animalelor neavand cum sa depisteze daca animalul este infestat. Singura metoda de a afla este insa examenul trichineloscopic". In ceea ce priveste examenul pentru depistarea trichinelozei, acesta se efectueaza gratuit la circumscriptiile sanitar-veterinare de asistenta de pe teritoriul judetului si contra cost, in oras. Un astfel de examen costa in jur de 40.000 de lei si se poate efectua la Circumscriptia sanitar-veterinara pentru controlul alimentelor si la laboratoarele sanitar-veterinare din Constanta.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii