Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problemele tehnice ale masinilor vor fi depistate in trafic

ro

22 Oct, 2003 00:00 785 Marime text

Tehnologie de varf

RAR Constanta a primit un laborator mobil de verificari tehnice * Acest utilaj a fost achizitionat cu fonduri de la UE * Doar cinci judete mai dispun de laboratoare similare * Cu acest utilaj munca Politiei Rutiere va fi usurata * De maine, programarile la RAR se fac pe calculator

Printre activitatile importante ale Registrului Auto Roman, reprezentanta Constanta, este verificarea tehnica in trafic. La ora actuala, acest lucru se realizeaza prin intermediul unui auto laborator de dimensiuni mici, care este montat pe un autoturism. De curand, insa, reprezentanta Constanta a RAR a fost dotata cu un auto laborator, mai exact o remorca, aceasta fiind o adevarata statie de inspectie tehnica ambulanta. Marin Dima, seful reprezentantei teritoriale, a precizat ca dotarea acestui utilaj este la standardul unei statii de inspectie tehnica pe o locatie fixa. "Intentiile noastre sunt ca, dupa ce vin specialistii firmei producatoare, in vederea instruirii personalului, sa montam acest auto laborator, impreuna cu Politia Rutiera, in puncte fierbinti din punct de vedere tehnic, precum intersectia cu Cumpana, intrarea in Constanta dinspre Ovidiu, Navodari si altele, pentru a depista in trafic conducatorii auto ale caror vehicule nu sunt puse la punct din punct de vedere tehnic", a precizat Dima. Utilajul in cauza, in valoare de cateva zeci de mii de euro, a fost achizitionat cu fonduri de la Uniunea Europeana, doar cinci judete mai dispunand de asa ceva. Seful reprezentantei Constanta a RAR a declarat ca viitorul societatii va fi din ce in ce mai mult pe drumurile publice, asa explicandu-se aceasta dotare. O alta motivatie pentru care Constanta a primit acest utilaj este legata de activitatea din timpul sezonului estival.

Programari pe calculator

In ceea ce priveste dotarile, Marin Dima a precizat ca RAR Constanta este a doua reprezentanta judeteana din tara care dispune de doua camere de vederi, una pentru autenticitate, iar cealalta pentru identificare. O alta noutate a reprezentantei constantene este legata de faptul ca, de maine, se va introduce programarea prin calculator, accesul in curtea institutiei facandu-se pe calculator. Directorul RAR Constanta, Marin Dima, considera ca astfel se elimina mult suspiciunile legate de programari, iar termenele sunt mult mai scurte. Acestea sunt influentate insa si de alte aspecte, cum ar fi faptul ca s-au efectuat o serie de modificari in cazul GPL si aparitia Legii taximetriei, care schimba o parte din operatiuni care trebuie realizate numai la RAR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii