Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesori si internet (video)

ro

18 Jan, 2011 00:00 1585 Marime text
profesori_si_internet_1.jpg Tinerii constănţeni petrec zilnic până la 7 ore pe internet! Ziua unui licean începe obligatoriu cu minim două ore în lumea virtuală, timp în care acesta verifică ce noutăţi au apărut în viaţa prietenilor, vizionează filmuleţe amuzante sau ascultă ultimele hituri muzicale. Mai puţini sunt cei care folosesc mediul on-line în scop educativ. Psihologii ne avertizează că folosirea în exces a internetului poate afecta sănătatea fizică şi psihică a utilizatorilor.

Studiile ne arată că tinerii îşi petrec tot mai mult timp pe internet şi nu neapărat în scop educativ. În timp ce unii pasionaţi intră în mediul virtual ca să se pregătească pentru o eventuală carieră în domeniu, alţii îl folosesc doar pentru amuzament sau pentru socializare.  

Riscul apare atunci când tinerii nu mai folosesc deloc internetul în scop informativ sau când ajung chiar să înlocuiască realitatea cu acest spaţiu virtual. Pe lângă părinţi, intervin şi profesorii, care abordează subiectul în timpul orelor de dirigenţie sau de informatică.

Potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Protecţia Online împotriva Exploatării Copiilor, 84 la sută din copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani au acces la internet în propria lor cameră. De asemenea, statisticile arată că 81% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani îşi fac temele folosind internetul. Aproape jumătate dintre copiii cu vârste între 12 şi 15 ani folosesc internetul pentru jocuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii