Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii raman fara bani pentru materiale didactice

ro

07 Jan, 2010 03:06 1261 Marime text
profesor_la_ore.jpgDascălilor nu li se mai acordă, în 2010, nici cei 130 de lei pe care i-au mai primit anul trecut, din 100 de euro, cât li s-au dat în 2007 şi 2008.

Începutul de an aduce noi neplăceri cadrelor didactice, pe lângă miile de concedieri din sistem anunţate de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării. Cei 100 de euro pentru achiziţionarea de cărţi şi programe educaţionale se taie definitiv de pe lista bonusurilor. Totuşi, comisiile de învăţământ reunite ale parlamentului au decis, ieri, continuarea alocării de fonduri pentru decontarea transportului şi pentru programul „Bani de liceu".

Inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Elena Buhaiev, a precizat că momentan nu au fost anunţaţi oficial că dascălii nu mai primesc cei 100 de euro. Deşi această decizie se pare că a fost luată, încă se aşteaptă cea de-a doua rundă de discuţii cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

Cei 100 de euro s-au acordat, anual, din septembrie 2007, tuturor profesorilor. Totuşi, încă de anul trecut au existat discuţii pentru ca aceşti bani să nu mai ajungă la dascăli. Iniţial s-a dorit ca beneficiarii programului să fie doar cadrele didactice sub 35 de ani, însă s-a optat până la urmă pentru reducerea sumei, astfel încât toţi cei aproximativ 260.000 de profesori să obţină totuşi nişte bani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii