Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspunsul la interpelarea Manuelei Mitrea despre autostradă În iulie se deschide, pe un sens, tronsonul de autostradă pe relaţia DN 3 - DN 39

ro

11 May, 2011 01:31 1711 Marime text

interpelare_autostrada_-_lucrari_varianta_ocolitoare_autostrada_010_2.jpgMinisterul Transporturilor şi Infrastructurii a răspuns interpelării trimise de către parlamentarul constănţean Manuela Mitrea în data de 14 martie, referitoare la măsurile întreprinse de MTI pentru ca turiştii să poată circula pe cele două tronsoane ale autostrăzii Bucureşti - Constanţa, Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa.

În răspunsul transmis, datat 28 aprilie, ministrul MTI Anca Boagiu spune că, în iulie anul acesta, se va deschide, pe o singură cale, traficul pe relaţia DN 3, din Basarabi - DN 39, în sudul municipiului Constanţa, urmând ca în trimestrul IV să fie deschis şi sectorul de drum cuprins între localităţile Ovidiu şi Cumpăna (DN 3).

Finanţarea celor două tronsoane este făcută din fonduri BEI, Fonduri de Coeziune şi Fonduri de la Bugetul de Stat. Chiar dacă contractul de proiectare şi execuţie al tronsonului Cernavodă - Medgidia (20,32 km în total) a fost semnat pe 9 martie 2009, cu termen de finalizare estimat iunie 2013, din cauza problemelor constructorului în implementarea proiectului, s-a ajuns la nerespectarea termenelor contractuale, ulterior contractul cu francezii de la Colas SA fiind reziliat pe 11 aprilie 2011. În această lună, ar trebui să se organizeze o nouă licitaţie, urmată apoi de semnarea unui nou contract. În cel mai bun caz, lucrările vor începe în aceasta toamnă şi vor dura probabil doi ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii