Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Respinsi cu medii mari

ro

12 Jul, 2003 00:00 1171 Marime text

Concurenta dura la intrarea in liceu

Din cei 7.522 de elevi care au depus fisele de inscriere, 75 nu au fost repartizati, deoarece au completat incorect fisa de inscriere #Acestia au, insa, o noua sansa pe 17 iulie * Dintre cei 75 ramasi nerepartizati, trei au medii peste opt * Doi dintre cei cu note peste opt sunt din Tulcea, iar al treilea din Ialomita * La sediul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta au fost depuse, pana ieri, zece contestatii si cereri de transfer de la un liceu la altul * Transferul se proba pentru elevii gemeni care au fost repartizati la licee diferite, dar care doresc sa invete in aceeasi institutie * A fost depusa o cerere de acest gen, iar alte doua cupluri de elevi au sunat la inspectorat pentru a solicita transferul * Miscarea candidatilor admisi la liceu sau scoli de arte si meserii se mai poate realiza numai prin schimb cu un alt candidat

Elevii care au sustinut examenul de capacitate au aflat, in cursul zilei de ieri, liceul la care au fost repartizati. Conform declaratiilor reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, din cei 7.522 de elevi care au depus fisele de inscriere 75 au ramas nerepartizati, deoarece au completat incorect fisa de inscriere, insa au o noua sansa la cea de-a doua repartizare care va avea loc pe 17 iulie. Dintre cei 75 ramasi de elevi care se afla in aceasta situatie trei au medii de opt, 64 au medii cuprinse intre 6.99 si 6, iar restul au obtinut note de cinci. Doi dintre cei cu note de opt sunt din Tulcea, iar al treilea din Ialomita. La nivelul judetului, au ramas vacante pentru scoli de arte si meserii 3.360 de locuri in zona urbana si 977 in cea rurala. De asemenea, pentru liceu mai exista zece locuri la Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu", la Colegiul Economic din Mangalia si la unitatile scolare din Poarta Alba, Castelu, Ostov si Harsova. Doua licee din Constanta se numara printre primele 20 din tara cu specializari la care au fost admisi elevi cu medii peste 9. Este vorba de Colegiul National "Mircea cel Batran", clasat pe locul sase, cu specializarea matematica-informatica, si unde ultimul admis a avut media 9.55, precum si Liceul "Ovidius", pe locul 16, cu aceeasi specializare, ultima medie fiind 9.44.

Repartizari contestate

La sediul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta au fost depuse, pana ieri, zece contestatii si cereri de transfer de la un liceu la altul. Agnes Serbu, din cadrul Serviciului de Informatizare al ISJ Constanta, a precizat ca vor fi verificate si analizate contestatiile privind repartizarea, pentru a se constata daca vina apartine celui care a completat fisa sau operatorului care a introdus datele. "Nici in anii precedenti nu s-a inregistrat vreo o contestatie intemeiata si ne asteptam ca acest lucru sa se repete. Vom aproba numai cerile de transfer speciale", a mentionat Agnes Serban. Transferul se aproba pentru elevii gemeni care au fost repartizati la licee diferite, dar care doresc sa invete in aceeasi institutie. "A fost depusa o cerere de acest gen, iar alte doua cupluri de elevi au sunat la inspectorat pentru a solicita transferul. Nu suntem siguri ca vor fi aprobate, pentru ca intr-o clasa pot fi maxim 30 de elevi, iar in acest moment, in majoritatea liceelor au fost ocupate toate locurile", a conchis Agnes Serban. Miscarea candidatilor admisi la liceu sau scoli de arte si meserii se mai poate realiza numai prin schimb cu un alt candidat, cu avizul Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, dupa data de 8 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii