Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate bune, cu oameni putini

ro

10 Sep, 2003 00:00 816 Marime text

Directia Apelor "Dobrogea - Litoral" a incheiat sezonul cu profit

Numarul inspectorilor s-a dovedit a fi insuficient si va fi suplimentat anul viitor * Pentru administrarea plajelor Directia Apelor nu a primit fonduri suplimentare * Numai pentru activitatea de salvamar directia a cheltuit circa zece miliarde lei

Dupa o vara activa in ceea ce priveste administrarea plajelor si asigurarea curateniei de-a lungul litoralului romanesc, Directia Apelor "Dobrogea - Litoral" a ajuns la momentul bilantului de sezon. Conducerea directiei a precizat ca, in ciuda cheltuielilor foarte mari pe care institutia le-a avut la capitolul salvamar, precum si a cheltuielilor neprevazute, cum ar fi cele legate de invazia algelor, la sfarsitul sezonului estival se inregistreaza un profit multumitor. "Ne aflam la finele sezonului estival si suntem multumiti de evolutie, cu toate ca am avut o perioada, respectiv cateva zile la sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august, cand litoralul in zona Mamaia, in special in zonele Iaki si Rex, a fost invadat de alge. La o analiza contabila, se pare ca am iesit bine fata de anii precedenti. A fost o evolutie progresiva de cand am preluat administrarea plajelor. Ca o concluzie, se poate spune ca, an de an, am facut cate un mic progres si speram ca, anul viitor, lucrurile sa mearga si mai bine, si plajele sa aiba o calitate si mai buna", a declarat Hristu Uzun, directorul Directiei Apelor "Dobrogea - Litoral". Continuand prezentarea rezultatelor bune cu care a incheiat sezonul, Hristu Uzun a precizat ca nu detine inca o cifra exacta a profitului. Pana la aceasta ora, se stie cu exactitate ca doar pentru activitatea de salvamar s-au cheltuit circa zece miliarde lei. Seful Directiei Apelor constantene a declarat ca sezonul a fost unul bun daca se tine cont de cheltuieli. "Salvamarul a inceput sa functioneze de la 15 mai, si nu de la 1 iunie, asa cum se specifica in Hotararea de Guvern, au fost deservite si portiunile de plaja necontractate si toti acesti bani au fost suportati de noi. Noi am facut treaba ca la carte, dar bani nu ne-au venit de nicaieri", a mai precizat Uzun.

Profit maxim, responsabilitate minima

Nu numai lipsa banilor a creat probleme angajatilor DADL, ci si agentii economici care nu au inteles exact ce atributii au si care au urmarit doar sa aiba un profit cat mai mare posibil. "Probleme cu agentii economici au fost si cred ca vor mai aparea situatii neplacute in ceea ce priveste banii. Sper ca micile neintelegeri se vor rezolva de la sine. Cele mai multe probleme le-am avut in Mamaia deoarece agentii economici nu au inteles ca algele aparute in cantitati mici trebuie colectate de ei. Noi trebuie sa intervenim in cazul unor fenomene masive, asa cum a fost la sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august", a mai adaugat Uzun. Acesta a mai precizat ca unii agenti economici inca nu au inteles ce atributii au si cred ca efectuarea curateniei pe plaje revine DADL. Hristu Uzun a adaugat ca o parte dintre agentii economici considera ca, daca au o portiune de plaja, trebuie sa castige triplu in vara respectiva. Numarul agentilor economici care in acest sezon estival au incheiat contract cu DADL pentru plaje si care isi cunosc atributiile este extrem de redus. "Este o activitate care trebuie facuta corect pentru toata lumea. Agentii economici vor doar profitul. Or, asa ceva nu se poate. De asemenea, au intins garduri intre ei pana la linia apei, lucru ce nu este permis", a mai adaugat Uzun.

Inspectori putini

Controlul agentilor economici de pe plaja a fost ingreunat in acest sezon estival din cauza numarului redus de inspectori. "In aceasta vara ne-am dat seama ca ne trebuie mai multi inspectori. Desi corpul de control a fost suplimentat prin detasarea unor angajati de pe alte functii pe post de inspectori, tot nu am facut fata", a precizat Uzun. Prin urmare, anul viitor, numarul inspectorilor DADL va fi suplimentat astfel incat sa existe un control cat mai mare asupra agentilor economici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii