Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Risc major (video)

ro

11 Nov, 2010 00:00 1545 Marime text
zebre.jpgAleargă pe zebră, traversează pe unde vor, iar dacă sunt loviţi de maşini este vina şoferilor.Pietonii ignoră total regulile de circulaţie, astfel că de multe ori ei sunt cei care provoacă accidente rutiere.

Deşi poliţiştii de la Rutieră au făcut nenumărate apeluri în acest sens, pietonii nu numai că nu ascultă sfaturile, dar găsesc şi scuze pentru greşelile care ar putea să-i coste viaţa.
Pe principiul şoferul are volan şi pedala de frână,pietonii îşi riscă zilnic viaţa. Se aruncă pe zebră,chiar dacă maşina este la doar câţiva metri de ei. Nu iau în calcul faptul că în acel moment poate interveni o defecţiune tehnică a autoturismului,iar conducătorul auto să nu mai poată opri vehiculul sau să nu aibă timp de reacţie.Dacă aceasta este cauza unui accident rutier,vina este tot a şoferului, pentru că totul s-a întâmplat pe trecerea de pietoni.Fără să se gândească o clipă la ce se poate înâmpla dacă ies brusc în faţa unei maşini, cei care traversează în fugă mizează doar pe instinctele şoferilor.

Există însă şi pietoni mult mai îndrăzneţi.Deşi zebrele sunt la doar câţiva metri de ei se strecoară printre maşini fără nici un pic de teamă.

Deşi sfaturile acestea vin des din partea poliţiştilor, pietonii se vor comporta ca şi până acum. Le vor ignora total şi astfel îşi vor risca viaţa în continuare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii