Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol a donat Orchestrei Române de Tineret o harpă de 25.000 de dolari Alexey Golovin - „Sprijinim în special proiectele culturale care promovează forme de artă de înaltă calitate“

ro

19 Jun, 2014 00:00 1941 Marime text
KMG International (fostul grup Rompetrol), un important investitor în domeniul culturii, cu donaţii de aproximativ 300.000 de dolari doar în ultimii trei ani, a oferit, în această săptămână, Orchestrei Române de Tineret, o harpă americană Lyon & Healy, în valoare de 25.000 de dolari.
„La nivel de grup, abordăm proiectele de tip CSR din perspectiva dezvoltării durabile, de aceea, prin intermediul politicilor corporatiste, susținem cu prioritate domenii precum cultura, protecția mediului sau sănătatea“, a declarat Alexey Golovin, Directorul pentru Dezvoltare Corporativă şi Comunicare al KMG International/ Rompetrol. „Sprijinim în special acele proiecte culturale care promovează forme de artă de înaltă calitate, precum Festivalul și Concursul Internațional «George Enescu» sau această contribuție la creșterea performanței artistice a Orchestrei Române de Tineret“, a adăugat Alexey Golovin.

Marin Cazacu, directorul artistic al Orchestrei Române de Tineret, s-a declarat încântat că le va putea oferi elevilor ocazia de a lucra cu unul dintre cele mai scumpe instrumente, o harpă realizată manual în Statele Unite, în atelierele Lyon & Healy, un centru de referinţă al soliştilor la harpă din întreaga lume, recunoscut pentru standardele înalte de calitate şi tehnicile inovatoare de manufacturare. „Harpa este unul dintre cele mai scumpe şi mai delicate instrumente muzicale, la care vor cânta cei mai buni tineri muzicieni români, actuali membri ai Orchestrei Române de Tineret: Miruna Vidican, Adriana Câlţea, Cristina Croitoru, Ionela Brădean, Ioana Niculescu şi generaţiile viitoare de harpişti. Maestrul Ion Ivan Roncea, solist al Filarmonicii «George Enescu» şi prof. univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unul dintre cei mai apreciaţi harpişti la nivel mondial, constituie un exemplu pentru toţi cei care studiază acest instrument“ a declarat acesta.
Primele concerte în care vor putea fi ascultate interpretările la noua harpă se vor desfăşura pe 21 iunie, la Sala Radio, şi pe 22 iunie, la Ateneul Român. .
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii