Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stat departe de medic, in preajma sarbatorilor

ro

08 Jan, 2010 04:31 1226 Marime text
infectii_respiratorii.jpgFaţă de media ultimelor trei săptămâni, în săptămâna 28 decembrie - 3 ianuarie, s-a înregistrat o scădere a numărului de infecţii respiratorii cu 60,37%, însă doar datorită sfârşitului şi începutului de an, care a ţinut constănţenii departe de medic.

Ca la fiecare început de an, şi de această dată numărul persoanelor diagnosticate cu diverse infecţii respiratorii acute şi gripă, specifice perioadei reci, a scăzut semnificativ. În comparaţie cu săptămâna precedentă, în perioada amintită mai sus s-au îmbolnăvit cu 16,36% mai puţini constănţeni, iar faţă de media ultimelor trei, scăderea este semnificativă - 60,37%. Totuşi, aceste procente nu reflectă neapărat realitatea mai ales din cauza sărbătorilor, când de regulă şi medicii îşi iau zile libere, însă şi bolnavii, nu în stare gravă, evită să se prezinte la cabinete. „Se constată aparent o scădere marcata a morbidităţii, prin infecţii respiratorii, influenţată de zilele libere din perioada sărbătorilor de iarnă", au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa.

Aşadar, în perioada 28 decembrie - 3 ianuarie au fost înregistrate doar 471 de pneumonii şi 772 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS). 94 de constănţeni au necesitat şi internare, în primul caz, respectiv 43 diagnosticaţi cu IACRS. De asemenea, medicii au tratat şi 22 de cazuri de gripă sezonieră, suspiciuni clinice, iar 14 dintre aceştia au avut nevoie şi de spitalizare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii