Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul continuă (video)

ro

24 Nov, 2010 03:04 2050 Marime text
ANCHETA_SPITAL_2.jpgAncheta declanşată de Direcţia de Sănătate Publică la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Judeţean se apropie de final. Aşa cum s-a spus încă de la început, se pare că medicii germani aduşi de Consiliul Judeţean şi conducerea Spitalului să asiste la intervenţiile chirurgicale pe cord au şi operat.Si asta in ciuda faptului că nu aveau aviz în acest sens de la Ministerul Sănătăţii.

ANCHETA_SPITAL_1_resize_exposure.jpgManagerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară s-au contrazis în declaraţii încă din timpul conferinţei de presă care a succedat primele intervenţii.

ANCHETA_SPITAL_3_resize_exposure.jpgÎntâlnirea cu presa, organizată de conducerea Spitalului pentru a scoate în evidenţă succesul ideii de a aduce medici germani să opereze la Constanţa s-a transformat într-un fiasco, după ce unul dintre pacienţi a decedat imediat după operaţie. În plus, medicii germani nu solicitaseră un aviz pentru a putea practica în Constanţa, aşa cum cer legile internaţionale în domeniu. Chiar şi după decesul pacientului, pe 11 noiembrie, medicii germani au continuat să opereze. Reiese clar din protocolul operator, unde medicii germani apar la rubricile operator şi anestezist şi nu la rubrica ajutoare, aşa cum ar fi fost normal dacă ei doar ar fi asistat medicii români la intervenţii. În plus, protocolul operator poartă semnătura şi parafa şefului Clinicii de chirurgie cardiovasculară. Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară, dr. Marta Budu şi managerul Spitalului Judeţean, dr. Dan Căpăţână au refuzat astăzi să mai acorde interviuri pe această temă. O dată ce raportul DSP va fi finalizat, urmează să se decidă cine a greşit în acest caz extrem de grav. Reamintim că medicii germani au profesat la Constanţa pe baza unui protocol încheiat cu conducerea Spitalului şi Clinicii de Chirurgie cardiovasculară. Din şapte pacienţi operaţi în perioada 10-12 noiembrie, unul a decedat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii