Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SCJUC ramane fara 70 de paturi, in urma ordinului de ministru

ro

17 Jun, 2010 04:21 3396 Marime text
cap_10.jpgSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a pierdut 70 de paturi, acestea fiind reduse printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, în vederea eficientizării activităţii în unităţile spitaliceşti, care vor fi predate în administrarea autorităţilor locale.

Astfel, din 1370 de paturi cât are în prezent Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, de la 1 iulie va rămâne doar cu 1300. Această măsură s-a luat ca urmare a vizitelor din teritoriu a reprezentanţilor sănătăţii.

Secţiile afectate de această decizie a Ministerului Sănătăţii sunt Ginecologia, unde se vor reduce 15 paturi, Neonatologia, unde vor dispărea 10, Terapia Intensivă, unde se vor reduce două paturi, Pediatrie I şi II, unde se vor scoate 20, Neurochirurgia, unde vor fi mai puţin cu trei, Clinica Medicală III, unde se vor scoate cinci şi Endocrinologia, tot cinci paturi.

„Scăderea numărului de paturi nu presupune şi reducerea personalului. Însă, această scădere va aduce după sine şi scăderea unei linii de gărzi. Se va stabili în curând care va fi acea linie de gardă desfiinţată", a declarat Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. Această decizie s-a luat deoarece, în urma reducerii numărului de paturi, unitatea spitalicească nu va mai îndeplini condiţiile de a mai avea 29 de linii de gărzi, şi astfel, se va reduce una dintre ele.

Şefii de secţii, nemulţumiţi

Cadrele medicale sunt revoltate de reducerea numărului de paturi, spunând că astfel va creşte numărul infecţiilor intraspitaliceşti din cauza fluxului mare de pacienţi. „Lucrez în acest spital din anul 1972. Pe atunci, secţia de pediatrie avea 175 de paturi. Iar acum s-a ajuns la 60. În această secţie se internează întreaga patologie pediatrică, iar reducerea paturilor va aduce o aglomeraţie în special la infecţii sezoniere mari sau estivale. În judeţul Constanţa nu există un spital de copii şi nici spital de neurologie pediatrică, de pedopsihiatrie sau de cardiologie pediatrică. Plus că trebuie să existe un număr de paturi goale, numite saloane tampon. Dacă se vor reduce paturile, acestea s-au putea desfiinţa" este de părere dr. Valeria Stoia, şeful Clinicii de Pediatrie.

De aceeaşi părere este şi şeful Clinicii de Ginecologie, dr. Lazăr Irimiea. „Această reducere de paturi va duce cu siguranţă la creşterea numărului de infecţii. Noi încercăm să păstrăm curăţenia tocmai pentru a evita astfel de infecţii, mai ales că la noi spaţiul este mic şi aglomerat. Chiar şi la 60 de paturi spaţiul va fi insuficient", adaugă acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii