Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala insomniacilor (video)

ro

23 Nov, 2010 00:00 5502 Marime text
fotbal.jpgTerenul de sport al şcolii nr. 6 din Constanţa, mărul discordiei pentru locatarii din zonă, directorul unităţii de învăţământ şi investitorul care l-a modernizat. Totul a pornit de la partidele de fotbal, despre care vecinii spun că durează până târziu în noapte.

Administratorul terenului declară însă că programul de funcţionare nu depăreşte ora 11, iar directorul şcolii jură că nu ştie nimic. Pentru a avea un teren de sport modern, directorul şcolii nr. 6 din Constanţa a recurs la un compromis. A concesionat terenul unor investitori care în schimbul amenajării au dreptul, după terminarea orelor, să organizeze contra cost diverse competiţii. Beneficiile unui astfel de contract sunt evidente, pentru şcoală. Nu acelaşi lucru pot spune şi cei care locuiesc în blocurile din zonă. Oamenii se plâng că concesionarul terenului de sport le permite fotbaliştilor să joace până târziu în noapte. De aici şi gălăgia infernală pe care spun că trebuie să o suporte în case şi care nu-i lasă deloc să se odihnească. La rândul lui investitorul se apără, invocând autorizaţia de funcţionare emisă de primărie şi protocolul semnat cu Regia Autonomă de Exploatarea a Domeniului Public şi Privat. În plus suma investită, în jur de 100 de mii euro, pare că îi dă acestuia curaj să abuzeze de clauzele contractuale. Mărul discordiei în această afacere îl reprezintă de fapt programul de funcţionare al firmei private, adică 19-23.
Deşi contactaţi pentru a ne da un punct de vedere oficial în acest conflict, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au refuzat. Aceaşi răspuns l-am primit şi de la Regia Autonomă Exploatare a Domeniului Public şi Privat. Ca urmare a nemulţumirilor acumulate în decursul celor 4 luni de insomnii asociaţia de locatari a făcut mai multe plângeri către instituţiile abilitate. Omenii au depus sesizări la conducerea şcolii 6, la cea a inspectoratului şcolar judeţean, la RAEDPP Constanţa dar şi secţia 1 de poliţie. Urmează ca aceste instituţii să se pronunţe dacă contractul a fost încălcat de către concesionarul terenul de sport, iar dacă da ce măsuri se vor lua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PURCAREA PLECATI! 25 Nov, 2010 13:47 pozeaza intr-o familie respectabila,cand colo sunt niste persoane pline de "bube". cum a ajuns prietena d-lui purcarea direct la pedagogic de la movila verde?
  • bazil 23 Nov, 2010 19:37 Cand o sa scapam de caracatita purcarea si cei pe care i-a numit directori? Nu ne ajuta nimeni?
  • boro 23 Nov, 2010 09:04 intrebati-l pe director cat a luat spaga pentru ceea ce se intampla acolo. Totdeauna este implicat in lucruri de acest fel. Si nu vede nimeni nimic, nici macar cei de la inspectorat , dar ce sa ii faci daca e prieten cu purcarea.