Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala Speciala nr. 2, o noua sansa pentru copiii cu autism

ro

12 Jun, 2010 03:26 5707 Marime text
În cursul zilei de ieri, Şcoala Specială nr. 2 a găzduit evenimentul de lansare al ordinului de începere a execuţiei lucrării „Extinderea Şcoala Specială nr. 2", iniţiată de Consiliul Judeţean Constanţa.

La acest eveniment a participat Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihaela Ristea, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Constanţa, precum şi directoarea Şcolii Speciale nr. 2, Victoria Halet.

Valoarea contractului de execuţie a lucrării se ridică la 661.655 lei, iar durata de execuţie va fi de şase luni. „Sperăm totuşi ca lucrările de execuţie să se termine mai repede, iar de Crăciun să avem inaugurarea", a declarat directoarea şcolii.

Lucrările vor consta în extinderea clădirii cu un complex de spaţii terapeutice, astfel încât să se poată desfăşura activităţi de recuperare în spaţiile nou create pentru elevii cu cerinţe educative speciale. Structura se va dezvolta pe acelaşi nivel de înălţime ca şi corpul existent (parter + etaj) conform legislaţiei în vigoare privind proiectarea obiectivelor pentru şcoli speciale. Mai mult decât atât, Cristian Darie a precizat că se vor achiziţiona echipamentele şi dotările necesare spaţiilor nou construite.

Proiectul priveşte atât extinderea şi modernizarea complexului terapeutic prin crearea unor spaţii suplimentare, cât şi dotarea acestora cu materiale didactice adecvate. Modernizarea va conduce la creşterea calităţii procesului instructiv-educativ şi terapeutic, în vederea dezvoltării personalităţii copiilor cu dizabilităţi, precum şi a recuperării capacităţilor de muncă, pentru asigurarea unei autonomii cât mai apropiate de normal, scurtându-se astfel durata incapacităţii de muncă.

Directoarea şcolii, Victoria Halet, a subliniat că acest proiect îmbunătăţeşte procesul instructiv - educativ la elevii cu dizabilităţi auditive. Spaţiul nou construit va avea în dotare o cameră de stimulare senzorială, cu materiale pentru stimulare vizuală, auditivă şi tactilă (cărţi, jucării, jocuri, cărţi de colorat, casete video şi audio, păpuşi pentru jocuri de rol), o ludotecă şi o sală de calculatoare.

Potrivit psiho-pedagogilor din instituţia de învăţământ, în camera senzorială, profesorii vor desfăşura activităţi care vor stimula simţurile copiilor cu deteriorări senzoriale severe sau probleme neurologice. Ludoteca va conţine jocuri pentru stimularea memoriei, creativităţii, atenţiei şi de asemenea, va avea menirea de a reînvia ideea de joc şi bucuria de a se juca împreună cu părinţii.

Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilul a subliniat că la nivelul judeţului Constanţa sunt 200 de copii cu probleme de autism, 32 dintre aceştia având consiliere gratuită în cadrul Centrului de zi pentru copii cu autism.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 13 Jun, 2010 07:52 CENTRUL DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI din orasul HARSOVA de Constanta , va fi sau nu va fi dat in FOLOSINTA ,in functie de ”activitatea politica” a ”partidului” LIBERAL EXTREMIST din acest oras ...LIDERUL partidului PNL harsovean a fost reales in functia de conducator cu un MINUSCUL numar de 150 VOTURI, din numarul total de 1500 de votanti LIBERALI . Asta se poate numi si o PACALEALA primita frontal de liberalii harsoveni data de liberalul extremist IONEL CHIRITA , care le-a SPALAT CREIERII cu arma PSIHOTRONICA manipulata de SECURISTII PRIVATIZATI de la FIRMA de paza si garda ”carsium”.