Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se trage linie, pe 2011, la Aqualand, Nisipuri, Pomacost, etc

ro

03 Mar, 2012 00:00 2556 Marime text
07_consilii_Pomacost_pepiniera_02.jpgMai multe firme despre care se spune sau chiar sunt din apropierea primarului Radu Mazăre fac bilanţul pentru anul 2011, în Adunările Generale ale Acţionarilor sau ale asociaţilor.

În toate cazurile, pe lângă bilanţ, cont de profit şi pierderi pe anul trecut, analiza situaţiei economico-financiare, discutarea raportului administratorului şi a comisiei de cenzori, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2010, se va aproba şi prelungirea mandatelor cenzorilor sau înlocuirea acestora.

Aqualand SA, firmă care deţine Aqua Magic, implicată în dosarul retrocedărilor, administrată de Sorina-Gina Hortolomei Moscu, va avea AGA la sediul său din bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, Complex Sportiv Badea Cârţan, pe 30 martie a.c., la ora 12.00. Trecem la Holland Development Group, societate pe care o găsim în acelaşi celebru dosar al retrocedărilor, administrată de aceeaşi Sorina-Gina Hortolomei Moscu. Sediul, tot în Complexul Sportiv Badea Cârţan. AGA este programată pentru 2 aprilie, de la ora 10.00. Pe 30 martie se va desfăşura Adunarea Generală a Acţionarilor şi la APV Media Turism SA, societate în care este implicată mama primarului Radu Mazăre, Gabriela Victoria, dar şi fratele său Mihai. AGA se va desfăşura la sediul societăţii din staţiunea Mamaia, zona Căpitănie, Vila Marina.

Acţionarii Radu şi Nicu, chemaţi la analiză

O altă afacere cunoscută, Millenium Global Development, va avea bilanţul pe 2 aprilie, de la ora 12.00, pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, Complexul Sportiv Badea Cârţan. Acelaşi loc va găzdui şi AGA firmei Sigma Trading SA, business care îi reuneşte pe primarul Radu Mazăre, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Adunarea va avea loc pe 3 aprilie, la ora 10.00. Activitatea Nisipuri SA, societate în care edilul a fost implicat într-o anumită perioadă, va fi analizată la sediul din Mamaia, zona Melody, pe 16 aprilie, ora 11.00. Nici Pomacost-ul nu se lasă mai prejos. Administratorul Alexandru Leca Pimen a convocat AGA pe 11 aprilie 2012 şi o Adunare Generală Extraordinară în aceeaşi zi, cu o oră mai târziu. În cadrul AGEA se va discuta contractarea unui credit de 400.000 de lei, achiziţionarea în leasing a două autoutilitare necesare pentru transportul de marfă şi personal în sumă de 30.000 de euro fără TVA şi achiziţionarea unui camion în vederea înlocuirii celui existent, în sumă de 60.000 de euro fără TVA.

AGEA la Pomacost şi... o poveste

Nu trebuie să uităm că şi numele Pomacost-ului este legat de dosarul retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Societatea a fost administrată de Basarab Popa, despre care se spune că ar fi vărul primarului Mazăre.

Basarab şi Pomacost apar în dosarul retrocedărilor la categoria „interpuşi cumpărători de terenuri", pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. Pomacost deţine o pepinieră în zona Cişmea. De fapt, este vorba chiar despre sediul firmei, de pe bulevardul Tomis nr. 488. Terenul pe care este amplasată pepiniera a ajuns la Pomacost în urma unei retrocedări „instrumentate" de Radu Mazăre. Pământul de 17.878 de metri pătraţi a fost retrocedat chiar în jurul birourilor vărului Popa. La scurt timp, a devenit proprietatea Pomacost, care şi-a făcut acolo serele. Totul a început în octombrie 2002, când, prin contractul de concesiune 120.264, Primăria Constanţa a dat societăţii, pentru o perioadă de 49 de ani, terenul de 17.878 de metri pătraţi aferent activului Sere Model. Apoi, prin decizia 796 din 19 martie 2004, terenul i-a fost retrocedat lui Georgică Giurgiucanu, iar după partajare a revenit firmei Habitat şi Ambient SA. Pământul a fost, de fapt, o parte din terenurile retrocedate familiei Movilă, pe care a pus mâna fostul ţărănist Giurgiucanu. Printr-un adevărat lanţ al cesiunilor, averea Movileştilor s-a împărţit între Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Mariuţa, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA. Cele 98 de hectare care au aparţinut familiei Movilă au fost retrocedate, cu ajutorul primarului Radu Mazăre, în zonele scumpe şi centrale ale oraşului. Printre acestea se află şi terenul de 17.878 de metri pătraţi unde acum are SC Pomacost pepiniera. Societatea condusă în trecut de Basarab Popa a intrat în posesia pământului pe 28 ianuarie 2005, atunci când a încheiat tranzacţia de cumpărare cu SC Habitat şi Ambient SA. Basarab Popa a fost, alături de Laura Bianca şi Irina, fiicele lui Dumitru Cilibia, de Pomacost SA şi de Five Holding, fondator al SC Aqualand SA. Din septembrie 2010, Basarab Popa nu mai este administratorul firmei Pomacost. Locul său a fost luat de Alexandru-Pimen Leca, ocupant al aceleiaşi poziţii şi la Nisipuri SA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii