Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se „umblă" la Judeţean Planuri mari pentru Ortopedie şi Pediatrie

ro

07 Feb, 2012 00:00 1364 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat în şedinţa de ieri un împrumut de 10 milioane de euro pentru Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi un altul de 5 milioane de euro pentru Secţia de Chirurgie şi Ortopedie pediatrică. Această iniţiativă vine după ce luna trecută consilierii judeţeni au aprobat un împrumut pentru Secţia de Ortopedie din cadrul SCJU.

Preşedintele CJC, Nicuşor-Daniel Constantinescu, a explicat că dotarea secţiei de Oncologie este foarte importantă, datorită cazuisticii. „Urmează Oncologia, pentru că este o cazuistică foarte mare, mai ales la copii şi la tineri. Avem foarte multe cazuri care ajung aproape de dramă, de moarte, şi am considerat că este momentul să investim şi în tratamentul cancerului, nu numai în constatare, cum era până în acest moment. Clinica de la SCJU este din 1996, este depăşită, se bazează pe radiere, dar, din păcate, nu dă rezultate pentru că distruge şi alte ţesuturi, şi alte organe. Tehnologia aceasta pe care o vom aduce nu distruge şi alte ţesuturi. Este vorba de echipamente speciale pentru tratarea cancerului, care sunt şi la Anadolu, numai că nu ne permitem să-l luăm pe cel de 12 milioane de euro. Le luăm pe acestea mai mici, care rezolvă 80% din cazuistică, iar cazurile dificile pe care nu le vom putea rezolva aici le vom trimite la Anadolu. În România nu mai există astfel de aparate. Cred că vara aceasta vor fi funcţionale, dacă nu se întâmplă altfel de evenimente", a spus Constantinescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a exprimat nemulţumirea că Dobrogea nu are un spital de pediatrie şi a spus că intenţionează, pe viitor, să înfiinţeze o astfel de unitate sanitară: „Şi pentru pediatrie, pentru că în Dobrogea nu există un spital specializat pentru copii. Părinţii, inclusiv eu, ne trimitem copiii la Bucureşti, la Budimex sau la alte spitale pentru cazurile deosebite. Şi de aceea, Constanţa şi Dobrogea merită să aibă o secţie modernă dotată cu aparatură la standardele lui 2012. Mă gândesc să facem şi un spital eventual, dar mai întâi să facem secţia asta să funcţioneze ca lumea. Mergeţi în secţie la copii să vedeţi ce jale e. Vom reabilita secţia şi o vom dota cu echipamente speciale de specialitate".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii