Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciile de imagistica vor fi suportate integral de bolnavi

ro

29 Apr, 2010 03:30 1196 Marime text
De la 1 mai, serviciile de imagistică din ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, precum şi consultul suplimentar la medicii din Policlinica 1, vor fi suportate integral de bolnavi. Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, dr. Dan Căpăţână, motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie critică este că spitalul nu a mai încheiat vreun contract pentru aceste servicii cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa. „Nu mai putem oferi aceste servicii bolnavilor întrucât radiologia nu îndeplineşte standardul necesar de implementare, adică ISO 9001, iar această procedură ar dura un an de zile şi nu avem banii necesari pentru a demara această autorizaţie", a explicat managerul spitalului.

Doar persoanele internate sau cele care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe vor beneficia în continuare de servicii gratuite de imagistică.

Mai mult decât atât, bolnavii care se adresează medicilor specialişti din cadrul Policlinicii I vor fi nevoiţi să plătească consumul material, doar consultaţia propriu-zisă fiind gratuită. „Pansamentele, spălăturile oculare şi alte servicii vor fi suportate integral de pacient. Încă se lucrează la aceste tarife, care se vor stabili la nivel de spital. Pe an, pacientul va avea dreptul la trei consultaţii decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate", a continuat dr. Căpăţână.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii