Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul de paza va fi externalizat Paznicii Spitalului Judetean ameninta cu mitinguri

ro

15 Apr, 2010 03:07 1837 Marime text
cap_6.jpgDr. Dan Căpăţână: „Toate proiectele de pază trebuie avizate de poliţie, iar persoanele care asigură paza trebuie să facă parte dintr-o firmă de specialitate"

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a luat hotărârea de a externaliza serviciul de pază. În urma acestei decizii, în cursul dimineţii de ieri, agenţii de pază s-au strâns indignaţi în faţa unităţii spitaliceşti pentru a face un protest spontan.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctorul Dan Căpăţână, a explicat că nici unul dintre paznici nu îşi va pierde locul de muncă şi, mai mult decât atât, unitatea spitalicească îşi atribuie obligativitatea ca personalul să fie preluat de alte agenţii de pază cu acelaşi salariu stipulat la ora actuală în contractul de muncă. „Vom face un studiu de fezabilitate, care va dura aproximativ o lună, şi astfel vom afla costurile. Toate proiectele de pază trebuie avizate de poliţie, iar persoanele care asigură paza trebuie să facă parte dintr-o firmă de specialitate", a declarat doctorul Căpăţână.

Pe de altă parte, agenţii de pază afirmă că au fost obligaţi să urmeze un curs special de pază recunoscut de Poliţia Judeţeană Constanţa, iar banii au fost scoşi din buzunarul fiecăruia, unitatea sanitară nedorind să suporte costurile. „Zilele trecute am înaintat conducerii o hârtie oficială prin care am rugat să ne primească la discuţii. Hârtia a fost semnată de către manager, însă nu a dorit să ne primească chiar dacă era dreptul nostru să facă acest lucru", ne-a declarat indignat unul dintre agenţii de pază.

Mai mult decât atât, paznicii spun că le este frică, deoarece în urma deciziei conducerii de a externaliza serviciul de pază, ar putea să îşi piardă locul de muncă. „Conform planului de pază actual, suntem mult prea puţini paznici şi avem de îndeplinit şi sarcini care nu se află în caietul nostru de lucru. De pildă, suntem obligaţi să ducem morţii la morgă, să legăm bolnavii în sevraj sau să cărăm mobilierul. Suntem acuzaţi, de asemenea, şi că le lăsăm pe cele care vin cu marfă să intre în spital, deşi nu este adevărat, ele nu intră pe la pază. De când s-a schimbat conducerea spitalului nu ne bagă nimeni în seamă...", adaugă un alt paznic.

Paznicii unităţii spitaliceşti au ameninţat că, în cazul în care nu se va ţine cont de părerea lor, zilele următoare vor face un miting mai amplu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii