Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul este pregatit sa faca fata solicitarilor

ro

29 Jan, 2005 00:00 928 Marime text

Situatie tinuta sub control de medicii de la Ambulanta

In cursul lunii ianuarie, nu au fost inregistrate probleme deosebite, membrii institutiei conduse de medicul Vasile Popescu reusind sa rezolve cu succes toate solicitarile * Iarna pe litoral a fost pana acum una blanda, dar exista temeri ca in luna februarie conditiile meteo se vor inrautati si ca judetul va fi afectat de ninsori abundente * Chiar si asa, Serviciul Judetean de Ambulanta este pregatit sa intervina in orice situatie * In ultima perioada, foarte multe dintre solicitarile primite au venit din partea unor persoane care sufera de afectiuni cardiace * De asemenea, medicii au intervenit la tratarea a numeroase afectiuni respiratorii aparute la copiii prescolari

Potrivit prognozelor meteorologice, desi au intarziat in acest an, ninsorile si temperaturile sub 0 grade vor "atinge" in curand si litoralul Marii Negre, cu precadere la inceputul lunii februarie. Invariabil, acest lucru va conduce la inmultirea numarului de boli, a solicitarilor si bineinteles la o diversificare a cazuisticii medicale a anilor trecuti. Printre principalele institutii care in anii trecuti erau afectate de aceste schimbari ale conditiilor meteo se numara si Serviciul Judetean de Ambulanta. Reprezentantii serviciului ne-au declarat insa ca de aceasta data au fost luate masuri speciale, pentru a preintampina eventualele dificultati care pot aparea in cursul ultimei luni a iernii calendaristice. Numarul de masini de salvare a fost deja suplimentat pentru a face fata diverselor solicitari, iar stocul de cauciucuri si lanturi antiderapante a fost completat. Fondurile necesare pentru aprovizionarea cu combustibil si carburanti au fost asigurate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Pentru ca modificarile care au intervenit in cazuistica medicala a acestui sezon sunt semnificative, echipajele de interventie sunt dotate cu aparatura si medicamentatie, au afirmat reprezentantii institutiei. Masurile luate in ultima vreme demonstreaza ca s-a reusit o imbunatatire a situatiei fata de anii precedenti, cand zapada abundenta si dotarile necorespunzatoare pentru anotimpul geros au facut ca masinile de salvare sa nu poata ajunge la timp in anumite cazuri grave. De altfel, Serviciul de Ambulanta si-a pus la punct un plan de masuri care vor fi aplicate in cazul unor conditii meteorologice grele, plan prezentat cu ocazia reuniunii Comitetului Judetean pentru situatii de urgenta.

Sezonul rece este periculos pentru cardiaci

Potrivit declaratiilor acordate de medicii Serviciului de Ambulanta Constanta, perioada de dupa sarbatori a fost una destul de linistita, dar nu lipsita de incidente. Tipologia cazurilor a fost destul de diferita. Ca de obicei, cei mai afectati de scaderea temperaturii sunt cardiacii, inregistrandu-se un numar crescut de angine pectorale si infarcturi miocardice. Desi inca nu se semnaleaza temperaturi foarte scazute, nici cazurile de alcoolemie nu sunt mai scazute, lucratorii declarand ca au avut destule cazuri in care persoanele erau deja in coma alcoolica. Pentru ca in ultima vreme au existat destule precipitatii, iar carosabilul a fost mai tot timpul umed, medicii s-au confruntat aproape zilnic cu victime ale traficului rutier. Au existat de asemenea numeroase cazuri de sindrom febril, mai ales in randul copiilor, come diabetice, spasmofilii si viroze respiratorii. Reprezentantii institutiilor medicale atrag atentia asupra faptului ca in sezonul de iarna se inregistreaza frecvent cazuri de intoxicatii cu monoxid de carbon, cand persoanele care utilizeaza diverse sobe si instalatii pentru incalzire nu se asigura de buna functionare a acestora si sfarsesc prin a se intoxica. In majoritatea solicitarilor, medicii de pe ambulante reusesc sa rezolve cazurile la domiciliu, insa pentru cazurile grave intampinate, acestia se indreapta spre unitatile sanitare din judet, care sunt pregatite pentru orice situatie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii