Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:51 11 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesiune de informare pentru oamenii de afaceri, găzduită de CCINA Constanţa (galerie foto)

ro

15 Feb, 2017 00:00 2729 Marime text
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a găzduit, ieri, un eveniment organizat împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Brăila destinat oamenilor de afaceri. La eveniment au fost prezenţi: Ion Dănuţ Jugănaru - directorul CCINA Constanţa, Luminiţa Mihailov - director ADR SF, Valentin CristeaCarmen CâmpanJenica Crăciun. 
 
Este vorba despre sesiunea de informare cu privire la apelul de proiecte lansat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.2 - Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est are calitatea de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014 - 2020.
 
„Ne propunem să finanţăm cele mai bune proiecte. Este o axă prioritară menită să contribuie la creşterea competitivităţii economiei naţionale. Suma pusă la dispoziţie este de 25,7 milioane de euro. Ca să nu pierdem banii, trebuie să contractăm până la sfârşitul anului 60% din suma pusă la dispoziţie“, a declarat Luminiţa Mihailov, director ADR SF.
 
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, a lansat în data de 23 decembrie 2016 ghidul specific Priorităţii de Investiţie 2.2 - „Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor“, în cadrul Axei prioritare 2 - „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii“. Solicitanţii eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societăţile constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban sau a întreprinderilor.
 
Investiţiile eligibile pentru cofinanţare prin acest program includ: investiţii finanţabile prin ajutor de stat regional; construirea, extinderea spaţiilor de producţie/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online; investiţii finanţabile prin ajutor de minimis; implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calităţii, mediului sau sănătăţii; internaţionalizare (participarea, la nivel internaţional, în afara României, la târguri, misiuni comerciale, expoziţii, în calitate de expozant).
 
Proiectele propuse trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, investiţii în active corporale finanţabile prin ajutor de stat regional. Este opţională includerea, în proiect, a investiţiilor finanţabile prin ajutor de minimis şi/sau a investiţiilor finanţabile prin ajutor de stat regional în active necorporale. Locul de implementare a proiectului va fi situat în mediul urban (inclusiv sate aparţinătoare de oraşe) pentru IMM-uri, în mediul rural pentru întreprinderile mijlocii. Nu sunt eligibile investiţiile localizate în teritoriul acoperit de ITI Delta Dunării. Valoarea alocată Regiunii Sud-Est, respectiv judeţelor Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa şi Galaţi, pentru această prioritate de investiţii, este de 25,70 de milioane de euro. În cadrul acestui apel, proiectele vor fi depuse exclusiv prin sistemul electronic MySMIS, în perioada 23.02.2017, ora 12.00 - 23.08.2017, ora 12.00.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii