Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi pacienţii de la SCJU au sărbătorit Sfinţii Constantin şi Elena (galerie foto)

ro

23 May, 2011 00:56 1488 Marime text

cantina_-_cantina_Arimex.jpgÎn ciuda faptului că sunt bolnavi şi neputincioşi şi nu au putut sărbători cum se cuvine ziua Sfinţilor Constantin şi Elena, conducerea cantinei care pregăteşte masa pacienţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a stabilit ca aceştia să simtă şi ei din plin sărbătoarea. Sâmbătă, la fel ca de fiecare dată, masa acestora a fost sfinţită de doi preoţi, care au binecuvântat alimentele care urmau a fi împărţite pacienţilor la masa de prânz.

De altfel, acest obicei a devenit deja o tradiţie, atât pentru conducerea cantinei, SC Arimex Comexim 2000 SRL, cât şi pentru pacienţi. Cei 700 de bolnavi au servit la prânz ciorbă de pasăre, tochitură dobrogeană cu mămăligă, dar şi plăcintă de dovleac şi salată de pui Caesar. Cei care se află internaţi în diferite secţii şi care au nevoie de un regim alimentar special au avut preparate diferite faţă de cei care servesc masa la comun. Astfel, cei 426 de pacienţi care trebuie să servească astfel de produse au primit pui la tavă cu piure de cartofi, supă de pasăre cu tăiţei, dar şi plăcintă cu dovleac şi măr copt cu stafide. Pe lângă toate aceste preparate, toţi au primit mere, iar la dejun iaurtul.

Chiar dacă pentru unii sfinţirea unei mese într-o zi de sărbătoare nu reprezintă nimic, pentru cei cu teamă de Dumnezeu, care obişnuiau să meargă la biserică într-o astfel de zi şi care sunt neputincioşi din cauza suferinţei pe care o au şi care îi ţintuieşte în spital, slujba prin care le sunt binecuvântate bucatele reprezintă o adevărată bucurie sufletească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii