Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:40 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatele si patronatul cauta solutii pentru eficientizarea Rompetrol

ro

12 Aug, 2010 00:00 2068 Marime text
rompetrol.jpgGrupul Rompetrol consideră drept nejustificate cererile reprezentanţilor Sindicatului Petrochimistul de majorare cu 8-10% a salariilor angajaţilor de pe platforma Petromidia, în actualele condiţii economice şi ţinând cont de rezultatele negative obţinute de companiile membre în ultimii ani.

„Menţinerea unui echilibru bugetar şi a unei stabilităţi financiare este importantă pentru asigurarea nevoilor operaţionale curente ale unei companii, iar orice scădere neaşteptată a veniturilor poate determina adoptarea unor măsuri drastice pentru compensarea acestora. În cazul Grupului, prin măsurile adoptate, dar şi prin sprijinul acordat de acţionarul majoritar, am reuşit să nu scădem nivelul salariilor sau numărul de angajaţi, iar pentru acest an considerăm şi aceste două direcţii ca obiective principale pentru continuarea dezvoltării Grupului Rompetrol“, a declarat Saduokhas Meralyiev, directorul general al Grupului Rompetrol.

În ciuda rezultatelor negative obţinute în perioada 2008-2010 de Grup, dar şi de companiile membre de pe platforma Petromidia, au fost efectuate măriri salariale în cuantum total de 850 ron brut. Trebuie să ţinem cont că la nivelul platformei Petromidia (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rompetrol Logistics, Rominserv, Rompetrol Quality Control, Ecomaster şi Midia Marine Terminal) nivelul mediu salarial în prezent se ridică la 2500 ron net (3500 ron brut).
Pe lângă aceste sume, angajaţii mai beneficiază de sporuri, venituri aferente orelor suplimentare efectuate, dar şi de prime de vacanţă. Acestea pot majora cu până la 42% cuantumul salariului mediu net obţinut de un angajat într-o lună.

„Am hotărât să găsim împreună cu sindicatele şi alte soluţii pentru reducerea costurilor şi eficientizarea operaţiunilor Rompetrol, iar în funcţie de viabilitatea acestora să reducem impactul asupra angajaţilor şi a activităţilor desfăşurate. În măsura în care economia internă şi internaţională va da semne de redresare şi rezultatele noilor măsuri vor fi pozitive, putem relua discuţiile de ajustare a salariilor“, a adăugat Saduokhas Meralyiev.
Grupul Rompetrol, în acord cu strategia globală a acţionarului său KazMunaiGaz, a adoptat încă din 2008 o serie de măsuri pentru optimizarea operaţiunilor curente şi reducerea costurilor în toate domeniile sale de activitate, obiectivul vizat fiind îmbunătăţirea rezultatelor negative înregistrate din 2007 până în prezent.

Mai mult, după preluarea pachetului majoritar, KazMunaiGaz a înţeles să sprijine dezvoltarea companiei acordând din 2007 aproximativ 1,8 miliarde USD, din care peste 1 miliard USD au fost alocaţi pentru continuarea proiectelor de investiţii, restul fiind destinat exclusiv finanţării activităţilor curente.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii