Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalele au bani de salarii si medicamente

ro

05 Nov, 2009 02:58 1577 Marime text
spitalul_judetean.jpgManagerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, ieri, că deşi unitatea sanitară se confruntă cu o situaţie mai dificilă, totuşi, salariile angajaţilor vor putea fi plătite fără nicio problemă, până în decembrie. În plus, momentan nu lipsesc medicamente şi, în ciuda presiunilor exercitate de furnizori, situaţia este ţinută sub control.

„Noi avem o finanţare care acoperă până în luna decembrie salariile", a confirmat dr. Căpăţână. În plus, acesta a adăugat că nu vor exista probleme nici cu plata celui de-al 13 salariu şi a primei de stabilitate, deoarece, până pe 20 noiembrie, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate trebuie să le vireze o nouă sumă de bani.

La această oră, ceva semne de întrebare sunt în legătură cu medicamentele şi materialele sanitare disponibile în farmacia spitalului. Chiar dacă nu lipseşte nimic de pe rafturi, decât oxitocinul, pentru inducerea şi menţinerea travaliului, dar care nu se găseşte nicăieri în ţară, furnizorii au de primit bani şi în acest sens fac presiuni: „Primim zilnic telefoane de la furnizori care «ne pun piciorul pe gât» şi fac presiuni", a precizat dr. Căpăţână. Însă stocurile

există, chiar dacă sunt subţiate. În plus, cu puţin efort din partea SCJU şi cu ajutorul creditelor de angajament, situaţia se va rezolva, cel puţin până la începutul anului viitor.

Ceva mai panicaţi sunt reprezentanţii Sindicatului Sanitas Constanţa, care au anunţat, marţi, că deja au demarat procedura de strângere a semnăturilor în rândul cadrelor medicale afiliate, pentru declanşarea protestelor. Aceştia susţin că este foarte probabil să nu existe bani de salarii până în decembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii