Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalele intra sub obladuirea autoritatilor locale

ro

18 Jan, 2010 03:43 996 Marime text
Deşi acest lucru trebuia să se întâmple încă de la 1 ianuarie, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke a precizat ieri, că procesul de descentralizare va fi încheiat abia până pe 1 iulie.

Şi la Constanţa se aşteaptă cu mare nerăbdare trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale. De exemplu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dan Căpăţână a precizat, de nenumărate ori că această măsură nu poate aduce decât lucruri bune, mai ales în materie de investiţii, pentru spital. Ca atare, bolnavii sunt cei care au de câştigat.
Odată cu trecerea spitalelor în atribuţiile autorităţilor locale, şi numirea, revocarea sau sancţionarea managerilor va intra tot în atribuţiile acestora, nu în a Ministerului Sănătăţii, aşa cum este acum. Astfel, în cazul în care cetăţenii au ceva de reproşat directorului de spital, se vor putea adresa primarului, preşedintelui Consiliului Judeţean, consiliului local sau celui judeţean, care vor avea puterea de a lua măsurile necesare. MS îşi păstrează doar atribuţiile de control tematic la aceste spitale, însă la cele regionale, cele cu un anumit profil medical şi institutele de cercetare, va lua, în continuare, toate deciziile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii