Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de Boli Infectioase, ticsit cu pacienti

ro

12 Dec, 2009 00:41 1571 Marime text
spitalul_clinic_de_boli_infectioase_05.jpgDin cauza numărului tot mai mare al constănţenilor care prezintă simptome asemănătoare gripei noi, şi a celor confirmaţi deja, s-au amenajat saloane pentru internări şi în fosta clădire a Catedrei de Anatomie, situată în curtea spitalului.

Ieri, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a anunţat confirmarea cu virusul pandemic A/H1N1 a încă doi constănţeni adulţi. „O persoană are ca factor de risc asociat, hepatită cronică, iar cealaltă este un caz cu un contact confirmat din zilele anterioare. Cei doi pacienţi sunt cu stare de sănătate bună, sub tratament.", a precizat coordonatorul-şef al Serviciului Supraveghere - Control Boli Transmisibile, dr. Mihaela Dinisov.

Cum numărul celor internaţi cu suspiciune de gripă nouă şi al celor deja confirmaţi şi care necesită supraveghere şi tratament, s-a mărit, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) funcţionează la capacitate maximă, iar amenajarea unor saloane în plus era absolut necesară.

Managerul SCBI, medicul infecţionist Stela Halichidis a declarat că se fac eforturi pentru ca situaţia să fie ţinută sub control, astfel încât să fie internaţi toţi pacienţii cu forme mai grave ale bolii şi cei cu factor de risc.

Situaţia ar fi şi mai grea dacă toţi constănţenii confirmaţi cu gripă nouă ar fi internaţi. Potrivit dr. Halichidis, sunt destule cazurile în care bolnavii de gripă nouă, cu forme uşoare, semnează că refuză internarea şi îşi asumă responsabilitatea izolării la domiciliu şi păstrarea legăturii cu medicul infecţionist.

Situaţia este alta în cazul constănţenilor cu factor de risc. Aceştia stau internaţi, pe lângă cele două zile cât durează confirmarea, alte două, trei zile pentru supraveghere, însă în majoritatea cazurilor această perioadă poate ajunge şi la o săptămână, sau peste, în funcţie de complicaţii.

În ultimele 24 de ore, s-au mai înregistrat, în toată ţara, 129 cazuri noi de gripă cu virus pandemic A/H1N1 şi două decese. Totalul persoanelor confirmate a ajuns, până în acest moment, la 4.374.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii