Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spune-mi ce zodie eşti, ca să ştii ce cocktail ţi se potriveşte!

ro

27 Jul, 2011 00:00 5165 Marime text
horoscop_cocktail.jpgBERBEC

Berbecilor le plac, în general, lucrurile simple, la obiect şi au oroare de jumătăţile de măsură. Ca atare, cei mai mulţi dintre ei vor comanda la bar o bere rece sau un whisky cu gheaţă. Dacă totuşi situaţia o cere, cocktailul pe care-l aleg va fi probabil Manhattan - o băutură care nu este pentru cei slabi de înger, deci reflectă perfect personalitatea bătăioşilor nativi.

Cum se prepară un cocktail Manhattan:

Într-un pahar cu gheaţă se amesteca 7,5 cl whisky, 2,3 cl sweet vermouth si, opţional, câteva picături de bitter. Se toarnă într-un pahar rece de martini şi se decorează cu o cireaşă.

TAUR

Taurii cu siguranţă vor prefera o Margarita - un cocktail clasic, elegant, dar în acelaşi timp puternic. În plus, rezonanţa spaniolă a numelui aduce aminte şi de luptele cu tauri, un motiv în plus pentru ca nativi să aleagă această băutură! Ca să nu mai spunem că este unul dintre cocktailurile nelipsite din meniul oricărui bar care se respectă.

Dar cum se face o Margarita?

Se freacă marginea unei cupe de şampanie cu suc de lămâie verde şi se trece prin sare. Granulele de sare trebuie să adere de marginea paharului. Se amestecă într-un shaker 50 ml tequila, fulgi de gheaţă 15 ml triple-sec. Se toarnă în cupă băutura, cu atenţie să nu deterioraţi coroana de sare. Se serveşte imediat. Băutura trebuie să fie suficient de rece încât să aburească paharul. Cupa se ornează cu o felie de lime.

GEMENI

Dacă ar fi să-l întrebi pe un Geamăn să-ţi spună care este cocktailul său preferat, probabil că ai primi o listă foarte lungă şi detaliată! Varietatea este unul dintre lucrurile pentru care simpaticii nativi trăiesc, iar acest lucru se aplică şi în ceea ce priveşte băuturile. Dar una dintre combinaţiile care îi reprezintă cel mai bine este cocktailul pe bază de şampanie - dulce şi aromat, pe de o parte, dar dacă bei prea mult s-ar putea să te doară capul foarte tare a doua zi. Unde mai pui că poţi face foarte multe variaţiuni pe tema acestei băuturi!

Reţetă de cocktail cu şampanie:

Mimosa: Este un cocktail care a fost servit pentru prima dată în anul 1925, la Hotelul Ritz din Paris, care este foarte uşor de preparat. Odată turnată şampania în pahar, se va adăuga suc de portocale, paharul fiind apoi ornamentat cu o felie subţire de portocală sau se poate adăuga o cireaşă în pahar. Nu este nevoie să amesteci ingredientele. Dacă în pahar se va mai adăuga şi Campari, vom obţine un alt cocktail, numit Grand Mimosa.

RAC

Alegerea perfectă în materie de cocktailuri pentru Raci este Screwdriver, mai cunoscută la noi şi drept „votcă şi suc de portocale". Simplu, clasic şi nesofisticat, dar în acelaşi timp destul de tare. În plus, cocktailul are şi o istorie destul de interesantă, care cu siguranţă va fi pe gustul nativilor. Prima referinţă la Screwdriver a apărut în ziarul Times, la 24 octombrie 1949: „Într-un bar cu lumină difuză din elegantul Hotel Park, agenţi secreţi din Turcia socializează cu ingineri americani şi refugiaţi din Balcani. Băutura preferată este o combinaţie americană recentă, de votcă şi suc de portocale"

Cum se prepară cocktailul Screwdriver:

Într-un pahar se pun 4-5 cuburi de gheaţă, se toarnă 60 de ml de votcă, apoi se adaugă în jur de 150 ml de suc de portocale. Înainte de a-l servi, trebuie amestecat puţin. Pentru decor, se poate folosi o felie de portocală şi un pai.

LEU

În viziunea Leilor, un cocktail bun cel mai scump din meniu. O combinaţie de şampanie Dom Perignon, vin vechi de 100 de ani şi fructe aduse din mijlocul pădurii amazoniene, servită în pahare de cristal placate cu aur probabil că ar fi idealul lor. Ca alternativă, poţi să-l tentezi pe Leu cu un „Scotch Solace" - o băutură rafinată, dar nu prea cunoscută, care cu siguranţă că te va ridica în ochii nativului.

Reţeta de Scotch Solace:

Într-un pahar umplut cu gheaţă, toarnă 50 ml de Scotch, o linguriţă de miere şi 25 ml de Cointreau. Amestecă până se dizolvă mierea. Adaugă peste 150 ml de lapte, puţină frişcă şi presară coajă rasă de portocală deasupra. Voila!

FECIOARA

Indiferent de băutura aleasă, perfecţionistele Fecioare vor un singur lucru: să fie corect preparată, adică să nu aibă un gram de gheaţă în plus sau în minus, din ingredientele tradiţionale (chiar nu le plac improvizaţiile) şi să fie adusă la timp. Un cocktail aparent simplu, dar care necesită, de fapt, cunoştinţe solide în materie li se potriveşte cel mai bine. Spre exemplu, un Old-fashioned („Demodat", „Tradiţionalist").

Reţetă de Old-Fashioned:

În pahar se pune un cubuleţ de zahăr îmbibat cu Angostura Bitter şi se adaugă un jet de sifon. Se sfărâmă cubuleţul de zahăr; se adaugă jumătate de felie de portocală, o felie de lămâie şi o cireaşă marraschino. Se umple paharul cu cuburi de gheaţă şi se completează cu bourbon whisky, rye whisky sau scotch whisky.

Se amestecă şi se serveşte, lăsând stirul în pahar.

BALANŢA

Balanţelor le plac cocktailurile, din foarte multe motive - unul dintre acestea fiind că nu trebuie să se hotărască asupra unui singur tip de băutură! În plus, cocktailurile sunt o îmbinare armonioasă de diferite ingrediente, puse în nişte pahare frumoase... Şi dacă au parte şi de o companie plăcută, este cu atât mai bine. Cel mai bine li se potriveşte un cocktail Sangria cu fructe - are câte puţin din toate, arată frumos şi nici nu este prea tare!

Reţetă de cocktail Sangria cu fructe:

Într-o carafă de sticlă se pune vin roşu, dulce şi aromat. Se adaugă zahăr, lămâi, portocale piersici, pere şi mere tăiate în bucăţi, dar şi puţină scorţişoară. Eventual, se poate pune puţin brandy sau coniac. Se serveşte rece, în pahare mari de vin.

SCORPION

Mai are cineva vreo îndoială că Bloody Mary a fost creat pentru seducătorii şi extremiştii Scorpioni? La fel ca şi nativii, istoria acestei faimoase băuturi este învăluită în mister. Sunt foarte multe speculaţii baza creatorului acestei băuturi, dar mai ales a numelui. Cei mai mulţi cred că „bloody" („sângeros") vine de la culoarea roşie a băuturii, în timp ce „Mary" ar fi fost Regina Maria I a Angliei, Mary Pickford (actriţă de la Hollywood), sau de la o chelneriţă pe nume Mary, care a lucrat intr-un bar numit „Bucket of Blood" („Găleata cu sânge")

Reţetă de Bloody Mary:

Se adaugă gheaţă într-un pahar înalt. Peste, se toarnă 50 ml votcă, 150 ml suc de roşii, câteva picături de sos Worcestershire şi sos Tobasco şi 15 ml ml de suc de lămâie. Deasupra se presară sare şi piper. Se amesteca uşor. Se decorează cu frunze de ţelină şi o felie de lămâie.

SĂGETĂTOR

Săgetătorii nu sunt nişte tipi prea pretenţioşi, aşa că, atâta vreme cât se simt bine, nu prea le pasă dacă barmanul le-a turnat în pahare o improvizaţie de cocktail. De fapt, aventuroşi din fire, chiar nativii ar putea fi cei care să-i propună aşa ceva. Cel mai bine îi reprezintă Pina Colada - un cocktail energizant, foarte popular, care poate fi consumat şi ziua, pe plajă, şi seara, în bar.

Reţetă de Pina Colada:

Se pun în shaker 50 ml rom alb, 30 ml lichior crema de cocos,60 ml suc de ananas, bucăţele de ananas şi frişcă. Se adaugă puţină gheaţă şi se agită bine. Se serveşte rece, în pahare Sniffter.

CAPRICORN

Un cocktail clasic, sobru, care se bea la o întâlnire de afaceri - asta este descrierea băuturii preferate a Capricornilor. Un John Collins li s-ar potrivi ca o mănuşă. Paharele umplute cu tot feluri de combinaţii colorate şi decorate cu bucăţi de fructe şi umbreluţe nu le inspiră încredere, dar nu se vor da în lături de la ele dacă aşa vor face impresie bună cui trebuie.

Cum se prepară un cocktail John Collins:

Cocktailul John Collins se prepară direct în tumbler, din gin, suc de lămâie, sirop de zahăr şi bucăţi de gheaţă. După aceea, se adaugă, amestecând în continuare, sifon. Opţional, se pot adăuga câteva picături de angostura odată cu sifonul. Se decorează cu o felie de lămâie şi o cireaşă.

VĂRSĂTOR

Excentric, rebel dar în acelaşi timp prietenos şi popular - cam aşa ar putea fi descris un Vărsător. Nativii nu se vor sfii să încerce cele mai originale combinaţii, dar probabil că un Mojito este ceea ce-i reprezintă cel mai bine. Şi, după vreo câteva pahare, ţi-ar putea explica de ce, bând acest cocktail, iei atitudine împotriva nedreptei orânduiri capitaliste. Viva la revolucion!

Reţetă de Mojito

Puneţi 2 linguriţe de zahăr tos într-un pahar înalt. Stoarceţi suc de lămâie verde, cât să acopere zahărul. Adăugaţi câteva frunze de mentă întregi. Cu ajutorul unui pistil, amestecaţi bine, pentru a elibera aroma mentei. Turnaţi 90 ml de apă minerală, 45 ml de rom şi adăugaţi cuburi de gheaţă (reţeta originală din Cuba nu se face cu gheaţă pisată). Amestecaţi uşor şi serviţi.

PEŞTI

Afinitatea Peştilor pentru lichide nu se limitează la apă - poate din cauza aceasta mulţi dintre nativi sunt barmani excelenţi (alături de Scorpioni), sau clienţi fideli. De aceea, probabil că ştiu toate secretele unui cocktail perfect. Combinaţiile pe bază de tequila li se potrivesc cel mai bine - la fel şi băuturile în culorile mării. Un Blue Lagoon pe marginea piscinei, în compania unui străin cuceritor care le povesteşte despre nemurirea sufletului sunt ingredientele unei după-amieze perfecte, în viziunea romanticilor nativi.

Reţetă Blue Lagoon:

Se amesteca 40 ml de votcă, 10 ml de Curacao, 20 ml de limonadă, 20 ml de Sprite sau 7-Up împreună cu trei linguriţe de gheaţă pisată într-un shaker. Se toarnă, printr-o sită, într-un pahar. Se adaugă o cireaşa şi o felie de portocală. Se serveşte în pahare mari, cu pereţi drepţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii