Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stop etnobotanicelor (video)

ro

22 Jan, 2011 00:00 2200 Marime text
CHIRU_ETNO1.jpgReprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii au început verificările la magazinele de vise.Şi asta după ce prefectul Claudiu Iorga Palaz i-a cerut directorului Gigi Chiru un raport privind aceste controale.

Măsura a fost luată de reprezentantul guvernului în teritoriu după ce a cerut în nenumărate rânduri ca toate autoritaţile abilitate în combaterea comercializarii plantelor etnobotanice sa se implice , iar reacţiile au întârziat să apară . La o nouă solicitare a prefectului, reprezentantii Inspectoraului teritorial de stat in constructii au iesit astăzi pe teren . Dupa ce prefectul judetului constanta claudiu iorga palaz a tinut-o lant cu verificarea magazinelor de vise numarul acestora a scazut de la 72 la 23 de astfel de locatii . Reprezentantul guvernului in teritoriu alaturi de mai multe institutii deconcentrate au reusit sa ii sanctioneze pe cei care comercializau ilegal astfel de produse . Probleme au fost insa la verificarea autorizatiilor de constructie si asta pentru ca reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Stat in Constructii ezitau sa faca aceste controale . La insistentele prefectului Claudiu Iorga Palaz , astazi au fost facute mai multe verificari.
Inspectorii au vrut sa vada daca proprietarii magazinelor de vise detin autorizatii de constructie ori daca au efectuat modificari la regimul constructiilor fara a avea documentele necesare. Din pacate insa inspectorii nu au avut prea mult succes. Unii proprietari si-au tras obloanele din timp si au refuzat sa mai deschida, in timp ce altii au refuzat sa dea prea multe explicatii . Ei s+au ales acum cu o noua notificare si sunt asteptati luni la inspectorat pentru a da cu subsemnatul. Cei care vor fi gasiti in neregula risca amenzi de pana la un miliard de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii