Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stop riscului de recidivă (video)

ro

26 Jan, 2011 02:37 2142 Marime text
prefectura_penitenciar3.jpgPrefectura Constanţa, Penitenciarul Poarta Albă şi Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa au lansat, astăzi, programul „Reducerea riscului de recidivă" în cazul foştilor deţinuţi. Cu ocazia evenimentului, zece instituţii constănţene au semnat un protocol de colaborare prin care îşi propun să îi ajute pe foştii deţinuţi să se reintegreze în societate.

Ce se întâmplă cu deţinutul după ce părăseşte penitenciarul, traseul judiciar al acestuia şi modul în care el se reintegrează în societate sunt probleme oarecum tabuu, despre care puţini aleg să vorbească. Câteva instituţii din judeţ au pus însă umăr la umăr şi au demarat un proiect care să-i ajute pe foştii deţinuţi să se reacomodeze şi să o pornească pe drumul cel bun.

Instituţia Prefectului a decis să sprijine activ acest proiect şi, mai mult, să îl continue pentru o perioadă de trei ani.

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul urmăreşte respectarea Constituţiei şi conduce serviciile deconcentrate... În mod special, în acest protocol am stabilit ca prefectul să coordoneze activitatea celorlaţi parteneri şi să stabilească întâlnirile semestriale de evaluare a impactului protocolului.... să coordoneze activitatea de stabilire a obiectivelor generale şi specifice ale protocolului.

Alături de reprezentanţii Prefecturii Constanţa, ai Penitenciarului Poarta Albă şi ai Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la eveniment au participat toate cele 10 instituţii semnatare ale protocolului de colaborare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii