Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subprefectul îi invită pe protestatari la chiverniseală (video + galerie foto)

ro

21 Sep, 2010 00:00 1602 Marime text
manifestatie.jpgZiua de ieri a fost dedicată protestelor sindicatelor afiliate Cartel Alfa. În toată ţara, reprezentanţii diferitor ramuri bugetare au manifestat în faţa Prefecturilor împotriva măsurilor luate de Guvern.

La Constanţa, aproximativ 1.000 de sindicalişti s-au aflat în faţa Prefecturii. Au participat reprezentanţi ai Sindicatului Tomis al Lucrătorilor din Administraţia Publică Locală şi Servicii Publice, Uniunea Sindicatelor - Îmbunătăţiri Funciare, Sindicatul Familia - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Sindicatul Hipocrat din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Rezervă, filiala unu Constanţa, Federaţia Naţională a Lucrătorilor din Transport şi Manipulări Marfă, Sindicatul Liber Independent RADET, Sindicatul Naţional al Poliţiei şi Personalului Contractual al Biroului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Sindicatul Personalului Salariat din Primăria Cernavodă, Federaţia Sindicală a Salariaţilor din Sănătate, Sindicatul Uniport - Constanţa South şi Sindicatul Liber din Chimie şi Petrochimie. De departe, cei mai virulenţi au fost poliţiştii de frontieră, care au fost dotaţi şi cu megafoane, vuvuzele, dar şi o colivă, însoţită de două cruci, pe care scria „Demiterea poliţistului“. Pe pancartele protestatarilor era scris „Ne-aţi promis lapte şi miere şi ne-aţi dat concediere“, „Noi şomeri, voi boieri“. Capitolul „steguleţe“ a fost marcat cu brio de către sindicaliştii din administraţia publică. Printre protestatarii de la Poliţia de Frontieră s-a numărat şi liderul sindical George Caraivan, şeful Poliţiei Cumpăna. Rând pe rând, liderii sindicali au îndemnat mulţimea la protest, de la microfonul special instalat. Astfel, au luat cuvântul Antoanela Dancu, liderul sindical de la primăria Constanţa, Emil Alexiu, liderul sindical al  salariaţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), Remus Macovei, cel care îi reprezintă pe militari, dar şi preşedintele Cartel Alfa Constanţa, Ion Caraignat, şi Toader Paraschiv, vicepreşedintele Cartel Alfa la nivel naţional.

Curt-Mola dă sfaturi

După ce au aflat că prefectul nu se află în clădire, o echipă de negociere formată din cinci sindicalişti a participat la o întâlnire cu subprefectul Aidun Curt-Mola. Fiind la prima şedinţă de acest fel, subprefectul nu a ştiut cum trebuie să procedeze, iar din tot ceea ce i s-a transmis a reţinut un singur aspect. Emil Alexiu i-a prezentat faptul că oamenii care se ocupau cu paza la SCJU au fost înlocuiţi de cei de la Zipp Escort, pentru care s-au făcut şi barăci în care să se adăpostească, de această chestiune urmând a se ocupa Aidun Curt-Mola. Acesta a mai făcut o gafă, în clipa în care i se explica faptul că salariile sunt insuficiente unui trai decent. „Oamenii trebuie să câştige mai mulţi bani sau să-i chivernisească“, a spus acesta. Noroc că nu se afla în faţa mulţimii când rostea acele cuvinte!

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii