Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suflu nou în port (video)

ro

22 Jan, 2011 00:00 3037 Marime text
director_port1.jpgDupă mai mult de o săptămână de incertiduni Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa are un nou director General. Este vorba despre Andrei Aurelian Popa, director executiv al MINMETAL, una dintre cele mai importante companii din portul Constanţa. Ministrul Transporturillor Anca Boagiu l-a prezentat pe noul director ca un profesionist care va ajuta la dezvoltarea capacităţilor şi potenţialului portului Constanţa.

După ce directorul domenii al CNAPMC, Eugen Bogatu, a fost arestat de DNA iar Ioan Bălan, fostul director general al companiei a fost eliberat din funcţie de ministrul transporturilor joi seară acelaşi ministru a numit un nou director general al companiei. Este vorba despre Andrei Aurelian POPA, directorul executiv al MINMETAL.
Numirea l-a surprins chiar şi pe candidat. Andrei Aurelian Popa a deţinut 11 ani funcţia de director pentru România al celei mai mari companii de containere din ţară şi funcţii similare la unele dintre cele mai mari companii din portul Constanţa. Este vicepreşedinte al Asociaţie Operatorilor Portuari, şi nu este membru al niciunui partid politic. Ministrul Transporturilor Anca Boagiu îşi motivează decizia astfel: "Am decis să numesc la conducerea APM Constanţa un profesionist în domeniu, fără culoare politică, pentru a da un semnal pentru eficientizarea administraţiei. Experienţa domnului Popa în managementul unei companii de top la nivel internaţional din acest domeniu îmi dă încredere că planurile de dezvoltare a Portului Constanţa şi potenţialul acestuia vor fi valorificate. Abordarea europeană în domeniul politicii navale are în vedere asigurarea unor conexiuni rapide între porturi, iar portul Constanţa este poarta estică de intrare în Uniunea Europeană, asigurând prin transportul pe Dunăre o conexiune rapidă şi eficientă din punct de vedere economic cu vestul Europei." În ceea ce priveşte fosta conducere a companiei noul director se abţine de la comentarii, aşteptând o evaluare a activităţii din cadrul societăţii.
De această evaluare vor depinde şi schimbările la nivel managerial în cadrul CNAPMC. Prin numirea unei persoane din afara cercului fostei conduceri dar şi a vreunei formaţiuni politice Ministerul Transporturilor doreşte ca la nivelul portului Constanţa să existe o conducere care să ajute la refacerea imaginii companiei, grav afectată în ultima perioadă. În plus pe lângă laudele ministerului legate de persoana noului director acesta este lăudat şi de fosta conducere a companiei, fiind văzut ca un adevărat profesionist.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii