Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suită de evenimente, organizate de AJOFM Constanța în luna mai, “Luna promovării economiei sociale”

ro

31 May, 2024 09:28 679 Marime text

  • AJOFM Constanța a organizat o serie de evenimente în luna mai, care a fost declarată prin Legea nr. 219/2015 - “Luna promovării economiei sociale”.
  • AJOFM Constanța va continua acțiunile de încurajare a spiritului de solidaritate și a participării sociale pentru a transforma economia socială într-o forță economică generatoare de locuri de muncă.

În cadrul calendarului evenimentelor de promovare a domeniului economiei sociale, luna mai fiind declarată prin Legea nr. 219/2015 - “Luna promovării economiei sociale”, AJOFM Constanța a organizat o serie de evenimente.
 
Este vorba despre un  punct de informare privind domeniul economiei sociale, cu ocazia desfășurării Bursei generale a
locurilor de muncă, eveniment care a avut loc în data de 17.05.2024 la Universitatea Maritimă dinConstanța, standul fiind vizitat de un număr de 60 de persoane și s-au distribuit 150 de pliante tematice.
 
Ulterior, a avut loc o masă rotundă de mediatizare și dezbatere pe domeniul economiei sociale, organizată cu sprijinul
Instituției Prefectului Județului Constanța, la care au participat reprezentanți ai CJ Constanța, DGASPC, DGAS, CCINA Constanța, întreprinderilor sociale atestate/întreprinderilor sociale de inserție certificate și ai principalelor primării în care acestea își au sediul social sau și-au manifestat interesul din localitățile Constanța, Năvodari, Valul lui Traian și Cumpăna;
 
AJOFM Constanța a transmis către fiecare U.A.T. în care activează entități din domeniul economiei sociale lista acestor persoane juridice, reprezentanților legali și a datelor de contact aferente, precum și un Buletin informativ pe tema economiei sociale conținând un rezumat al facilităților prevăzute de cadrul legal ca putând fi acordate întreprinderilor sociale/întreprinderilor sociale de inserție.
 
Nu a lipsit consultarea gradului de satisfacție al întreprinderilor sociale și întreprinderilor sociale de inserție active, privitor la modul de exercitare a atribuțiilor compartimentului pentru economie socială din cadrul instituției și a propunerilor de îmbunătățire a cadrului juridic care reglementează acest domeniu de activitate.
 
A.J.O.F.M. Constanța va continua acțiunile de încurajare a spiritului de solidaritate și a participării sociale pentru a transforma economia socială într-o forță economică generatoare de locuri de muncă, în conformitate cu prevederile Programului de guvernare 2021-2024 și ale Strategiei naționale pentru ocuparea forței de muncă a A.N.O.F.M. pentru perioada 2021-2027.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

 
Peste 900 de locuri de muncă, puse la bătaie la Bursa generală a locurilor de muncă pentru șomerii din Constanța
 
Anunț importat pentru șomeri: Cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii