Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sursa imbolnavirilor din Tabara Navodari bucatarii

ro

15 Aug, 2006 00:00 996 Marime text
Cazurile imbolnavirilor de tip digestiv inregistrate saptamana trecuta in complexul de tabere de la Navodari a generat automat controalele epidemiologice ale Autoritatii Sanitare Publice Judetene. Acestea au avut ca scop identificarea surselor care au stat la baza acestei suite de afectiuni. Conform celor mai recente informatii furnizate de inspectorul-sef al Inspectiei Sanitare de Stat, doctorul Adrian Pavlov, in urma investigatiilor s-au descoperit nu mai putin de 14 purtatori de stafilococ. Dintre acestia, 13 erau angajati ai cantinelor Sind Romania SRL, iar unul muncea la fast-food-ul societatii Eerson Free SRL, situat in incinta Taberei Lebada. A fost identificat, de asemenea, si alimentul incriminat - branza, care prin caracteristicile ei fizice a favorizat raspandirea stafilococului (dezvoltarea acestuia este accelerata in mediile sarate). In conditiile date, s-a dispus scoaterea temporara a purtatorilor din dispozitivul in cadrul caruia isi desfasurau activitatea pentru a fi tratati. Doar dupa ce noi investigatii medicale vor confirma ca sunt sanatosi, ei vor putea fi reprimiti pe posturile pe care le ocupau. Totodata, societatii Sind Romania SRL i-a fost aplicata o amenda de 6.000 RON. Contactat telefonic, directorul taberei, Dan Nicolae Rahau, a tinut sa precizeze ca raspandirea stafilococului a avut un caracter accidental, nefiind in nici un caz provocata de conditiile necorespunzatoare existente in cantinele complexului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii