Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de mii de lei din mărfuri confiscate (video)

ro

25 Jan, 2011 00:00 2298 Marime text
Magazine_Confiscate_1.jpgAfacere profitabila pentru stat: comercializarea bunurilor confiscate. Numai anul trecut la buget au intrat în jur de 800 de mii de lei din vânzarea acestor mărfuri în Constanţa. Pentru români, magazinele Fiscului sunt o adevărată mană cerească, pentru că preţurile produselor de aici au preţuri mult mai mici.

Sute de mii de lei ajung anual la bugetul statului în urma valorificării bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea statului. Anul trecut Fiscul a avut un profit de aproape 800 de mii de lei la Constanţa, din care aproape 200 de mii bani proveniţi din valorificarea unui apartament. De asemenea, multe dintre confecţiile intrate în proprietatea statului sunt donate către cei nejutoraţi.
Bunuri confiscate pot sa insemne: bunuri imobile şi mobile care provin din lichidarea societăţilor comerciale. De asemenea, se pot constitui bunuri confiscate, acele imobile părăsite, declarate ca atare, care sunt neidentificate în urma exproprierii sau părăsirii ilegale a teritoriului ţării. Depozitul direcţiei generale a finaţelor publice Constanţa găzduieşte de obicei multe astfel de bunuri, dar în acest început de an stocul pare să se fi epuizat. Acum se mai găseşte tutun, un aragaz, veselă, canapele şi uşi de exterior. Valorificarea se face prin societăţile care achiziţioneaza produse direct de la depozitul DGFP ConstanŢa, licitaţie publică, vânzare directă în regim de consignaţie pe baza de comision sau prin bursele de mărfuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii