Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un prim pas pentru introducerea produsului de pensie personală paneuropeană în România

ro

12 Jul, 2021 00:00 2436 Marime text
  • Ministerul Muncii și Justiției Sociale a publicat un proiect în transparență decizională
  • Vizează introducerea unui nou serviciu în România -  un produs paneuropean de pensii personale – PEPP
 
Ministerul Muncii a publicat în transparență decizională un Proiect de Lege privind punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/1238 al Parlamentului European și al Consiliului din 20 iunie 2019 privind un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), a unor prevederi din Regulamentul (UE) 2020/852 al Parlamentului European și al Consiliului din 18 iunie 2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile și de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.
 
Art. 3 lit. b) pct. (ii) din Regulamentul (UE) 2019/1238 prevede obligația ca statele membre să adopte acte legislative pentru punerea în aplicare a legislației sectoriale relevante a Uniunii și pentru punerea în aplicare a măsurilor care privesc în mod expres PEPP, prin care să stabilească aspectele lăsate de Regulamentul PEPP la latitudinea statelor membre, precum: 
  • desemnarea autorităților naționale competente;
  • determinarea prerogativelor acestora de supraveghere și investigație necesare pentru a-și exercita funcțiile în temeiul Regulamentului PEPP; 
  • oferirea mijloacelor necesare autorităților naționale competente pentru a asigura o desfășurare ordonată a activităților furnizorilor de PEPP și ale distribuitorilor de PEPP în întreaga Uniune; 
  • norme care prevăd sancțiuni administrative adecvate și alte măsuri aplicabile încălcărilor prezentului regulament, precum și măsuri necesare pentru a asigura implementarea acestora.
Prevederile aplicabile administratorilor și fondurilor de pensii private din România se aplică după cum urmează: 
  • de la 1 ianuarie 2022 în ceea ce privește obiectivele de mediu menționate la art. 9 lit. (a) și (b) din Regulament (atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la schimbările climatice) 
  • de la 1 ianuarie 2023 în ceea ce privește obiectivele de mediu menționate la art. 9 literele (c)-(f) din Regulament (utilizarea durabilă și protecția resurselor de apă și a celor marine, tranziția către o economie circulară, prevenirea și controlul poluării, protecția și refacerea biodiversității și a ecosistemelor).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii