Verificari la sange si amenzi usturatoare
Verificari la sange si amenzi usturatoare
18 Dec, 2002 00:00
ZIUA de Constanta
775
Marime text
OPC si DSV colaboreaza in actiunile de control al produselor din carne
Locurile pentru comercializarea acestor produse trebuie sa indeplineasca o serie de conditii in vederea asigurarii calitatii din punct de vedere sanitar-veterinar * Marin Nicolae, directorul general al DSV, ne-a declarat ca, din aceasta luna, amenzile aplicate de inspectorii institutiei sunt mult mai mari decat pana acum
Intrucat cele mai frecventate locuri, la ora actuala, sunt pietele agroalimentare, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor atrag atentia comerciantilor asupra conditiilor igienico-sanitare pe care trebuie sa le asigure spatiilor de desfacere a carnii crude si a produselor de macelarie. Aceste perimetre trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de calitate din punct de vedere sanitar-veterinar. Astfel, conform declaratiilor lui Eugen Voineagu, director al OJPC Constanta, pavimentul trebuie sa fie impermeabil, usor lavabil si prevazut cu sifoane in pardoseala. Si peretii trebuie sa fie impermeabilizati pana la inaltimea de 1,80 metri. Totodata, incaperea, prevazuta cu camere sau dulapuri frigorifice, trebuie sa fie racordata la apa rece si calda curenta, precum si la canalizare. Transarea carnii se va face pe butuci spalati si dezinfectati obligatoriu la sfarsitul fiecarei zile. Echipamentul de protectie al producatorilor trebuie sa fie asigurat de administratia pietelor, iar pentru toate produsele, indiferent ca este vorba de carne cruda sau de produse de macelarie, comerciantii vor trebuie sa prezinte, inainte de a le vinde, dovada controlului sanitar-veterinar. In momentul in care consumatorii sesizeaza aspecte negative legate de igiena locurilor de desfacere sau de calitatea produselor vandute in pietele agroalimentare, se pot adresa Administratiei Pietelor, Directiei Sanitar-Veterinare sau Oficiului pentru Protectia Consumatorilor. Tot in vederea respectarii normelor de igiena si de calitate a produselor de origine animala, in aceasta perioada si DSV Constanta a initiat o ampla campanie de verificari. Marin Nicolae, directorul general al DSV, ne-a declarat ca, din aceasta luna, amenzile aplicate de inspectorii DSV sunt mult mai mari decat pana acum. Prin majorarea valorii amenzilor aplicate de catre lucratorii Directiei Sanitar-Veterinare se intentioneaza sa se descurajeze nerespectarea legii si sa se reduca numarul celor care nu respecta normele sanitar-veterinare.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii