Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:02 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violeta Cîndrea „Femeile din mediul rural sunt instruite în cadrul proiectului Competent" (galerie foto)

ro

30 Jul, 2012 01:32 2469 Marime text
DSCF7958.jpgFemeile din mediul rural care provin din grupurile vulnerabile au fost grupul ţintă al proiectului „Competent - Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii". Astfel, beneficiarii proiectului au participat la cursuri de iniţiere în competenţe informatice. Proiectul este implementat în cinci judeţe din ţară: Dolj, Olt, Dâmboviţa, Ialomiţa, Neamţ şi Constanţa.

Asociaţia Comunelor din România şi partenerii SC Brainstorming Consulting SRL şi RPIC-ViP din Cehia au organizat, pe 27 iulie, conferinţă cu ocazia finalizării cursurilor de competenţe comune pentru beneficiarii proiectului în patru din cele cinci comune de la nivelul judeţului Constanţa. „Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, iar perioada de desfăşurare este de 24 de luni.

Început în noiembrie 2010, proiectul va fi finalizat în acest an, pe 31 octombrie. Obiectivul general a constat în facilitarea accesului la educaţie şi integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii. În judeţul nostru, proiectul a fost implementat în cinci comune: Cumpăna, Castelu, Chirnogeni, Dobromir şi Independenţa. Am reuşit să organizăm şi să finalizăm şapte cursuri în patru comune, la care au participat 144 de femei. De asemenea, au fost susţinute şapte examene de absolvire. Urmează organizarea cursurilor de iniţiere şi în comuna Cumpăna", a relatat Violeta Cîndea, coordonatorul proiectului. Potrivit acesteia, printre obiectivele specifice ale proiectului se regăsesc: creşterea accesului persoanelor vulnerabile din mediul rural la programe de formare pentru dezvoltarea competenţelor comune în vederea integrării pe piaţa muncii, mobilizarea comunităţilor locale şi a angajatorilor în vederea identificării şi promovării oportunităţilor de ocupare pentru grupurile vulnerabile din mediul rural.

DSCF7951.jpg

„Acest proiect sprijină colectivităţile locale în ceea ce priveşte accesul oamenilor din mediul rural pe piaţa muncii. În acest scop, considerăm că este necesară instruirea persoanelor vulnerabile din mediul rural prin programe de formare pentru dezvoltarea competenţelor comune în vederea integrării/reintegrării acestora pe piaţa muncii şi la mobilizarea autorităţilor locale şi a angajatorilor în vederea identificării şi promovării oportunităţilor de ocupare pentru grupurile vulnerabile din mediul rural", a mai relatat Violeta Cîndea. De asemenea, la nivelul celor patru comune au fost create puncte de informare pe lângă primării, care vor oferi informaţii privitoare la oportunităţi de ocupare, instruire şi calificare, în scopul facilitării integrării pe piaţa muncii, precum şi servicii personalizate de consiliere şi orientare pentru persoanele cu risc de excludere socială.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii