Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:06 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vreau să fiu cel mai bun!" Al doilea proiect cofinanţat cu fonduri europene de Fundaţia lui Nejloveanu (galerie foto)

ro

29 Feb, 2012 01:23 2705 Marime text
nejloveanu_nejloveanu.jpgFundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" a lansat, ieri, Proiectul ID 79266 - „Vreau să fiu cel mai bun!", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Fundaţia este beneficiar al proiectului, iar Compania Naţională de Investiţii pentru Turism este partener naţional. La evenimentul de ieri au fost prezenţi, alături de Niculae Nejloveanu, Gabriela Berechet, director general al Companiei Naţionale de Investiţii pentru Turism, şi Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură.

Este al doilea proiect cofinanţat din fonduri europene pe care Fundaţia Nejloveanu îl accesează. Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de 170 de adulţi, care urmează a fi şcolarizaţi pe parcursul a doi ani, atât cât durează implementarea programului. Astfel, fundaţia va organiza cursuri pentru agent de turism-ghid, recepţioner, bucătar, ospătar, cameristă. Programul este destinat, conform declaraţiilor lui Niculae Nejloveanu, angajaţilor din turism şi din domeniul gastronomiei. De remarcat este faptul că proiectul este gratuit.

Despre această iniţiativă, Gabriela Berechet, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii pentru Turism, a declarat că reprezintă „lansarea la apă" a celei de-a doua „corăbii" a fundaţiei, dar că „auspiciile sub care se desfăşoară nu sunt favorabile", referindu-se aici la problemele apărute în România în ceea ce priveşte accesarea fondurilor sociale. Chiar şi aşa, susţine aceasta, aplicanţii oneşti au curaj să acceseze şi ulterior să dezvolte proiecte benefice turismului românesc.

Proiectul „Vreau să fiu cel mai bun!" va debuta la jumătatea lunii martie, grupul ţintă fiind constituit până la momentul de faţă în proporţie de 85%. Fiecare dintre cursanţi va primi, în condiţiile în care va avea o prezenţă de 100% la cursuri, suma de 250 de lei. Durata cursurilor variază, în funcţie de specializare, de la trei la nouă luni.

Compania Naţională de Investiţii pentru Turism este o societate comercială cu capital integral de stat, acţionar majoritar fiind Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. CNIT-ul este fosta şcoală de Turism înfiinţată în 1974.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii