Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zborul unei campioane Astăzi este ziua gimnastei Cătălina Ponor

ro

20 Aug, 2012 01:58 3377 Marime text
cap_3.jpgCătălina Ponor s-a născut la 20 august 1987 în Constanţa. Ea îşi va petrece ziua de naştere în oraşul natal. Va primi felicitările şi urările de bine într-un local din Constanţa, alături de prieteni.

Gimnasta s-a întors vineri în Constanţa, aducându-şi acasă trofeele, dar şi cele două autoturisme Renault primite în dar la gala de premiere a sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice.

Cătălina Ponor va primi şi o sumă importantă de bani, respectiv 112.000 de euro pentru un argint (sol), un bronz (cu echipa) şi un loc 4 (bârnă). Întrebată ce va face cu banii, marea gimnastă a spus că are cu ei „planuri personale".

În următoarea perioadă, vrea să se relaxeze şi apoi se gândeşte dacă va continua activitatea competiţională şi va participa la Campionatele Mondiale din 2013. Nu a apucat să facă nicio plajă, dar spune că va recupera pentru că acum a venit acasă.

Visul unei gimnaste

Ea a început să facă primele exerciţii la bârnă, paralele şi sol în oraşul natal. Apoi, a fost remarcată de cei doi mari antrenori Bellu şi Bitang. După doar doi ani, în 2004, la Olimpiada de la Atena, ea a cucerit trei medalii de aur.

Visul frumos al gimnastei, alimentat de medaliile europene şi mondiale câştigate, s-a frânt însă în 2007, din cauza unor probleme la coloana vertebrală, ce păreau de nerezolvat.

O perioadă, Ponor a punctat la capitolul imagine: a devenit imaginea firmei lui Irinel Columbeanu şi apoi a devenit director de imagine al Fundaţiei umanitare Gigi Becali, proiecte din care s-a retras repede.

ponor_-_catalina_ponor_sursa_foto_ziarulring.com.jpg

În 2009, a plecat în SUA şi a antrenat micile gimnaste. Îi era prea tare dor de ţară. S-a întors pe meleagurile natale. În 2011 a reluat antrenamentele.

Cătălina Ponor a cucerit la Campionatele Europene de la Bruxelles medalia de aur de la bârnă, secondată fiind de coechipiera sa Larisa Iordache, de numai 15 ani. La sol, ierarhia s-a inversat, Cătălina obţinând argintul, în timp ce Larisei i-a revenit aurul. Sandra Izbaşa a câştigat medalia de aur la sărituri, iar România a luat aurul la echipe.

La ultima competiţie la care a participat - Jocurile Olimpice - Cătălina Ponor a obţinut un argint la sol, un bronz cu echipa şi locul 4 la bârnă.

Ar vrea ca în continuarea activităţii competiţionale să se dedice cu totul antrenării micilor gimnaste.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii