Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Recoltei la Năvodari

ro

27 Sep, 2010 01:36 3449 Marime text
Navodari_Ziua_Recoltei_83.jpgÎn zilele de 15 şi 16 octombrie, năvodărenii sunt invitaţi la cea de-a treia ediţie a Zilelor Recoltei

Potrivit celor declarate de viceprimarul oraşului, Florin Chelaru, discuţiile referitoare la modalitatea în care se va desfăşura această ediţie a Zilelor Recoltei nu au fost definitivate, dar acest lucru se va întâmpla în zilele următoare.

„Deja am discutat să se trimită invitaţii către producătorii agricoli pe care îi dorim să participe la această sărbătoare. Sperăm ca şi în acest an producătorii să vină cu preţuri accesibile şi să aducă şi produse alimentare specifice zonei, gen muşchi, costiţă afumată după reţete tradiţionale", a declarat viceprimarul. Cât priveşte eventualitatea organizării unor spectacole în cele două zile ale evenimentului care marchează o toamnă bogată, viceprimarul ne-a spus că încă nu s-a stabilit nimic pentru că intervine problema lipsei banilor. „Dacă se va face spectacol atunci se va face cu bani foarte puţini. Ne-am gândit că năvodărenii s-ar simţi altfel dacă ar bea un pahar de vin sau must sau ar mânca ceva şi ar asculta o muzică bună. Vrem să organizăm şi câteva jocuri tradiţionale de genul căratul sacului de cartofi sau cine bea cel mai mult must în cel mai scurt timp. Vom avea şi premii, dar vor fi mici". Pentru că din acest an, Năvodariul are şi o nouă echipă de fotbal - Săgeata, cu rezultate bune în ultima perioadă, autorităţile locale intenţionează ca în cele două zile cât ţine evenimentul să promoveze pe cât posibil echipa. Pe lângă aspectele care au rămas de definitivat, autorităţile se gândesc care să fie zona unde se va ţine Ziua Recoltei. Prima dintre variante ar fi centrul oraşului - aşa cum s-a organizat prima ediţie, în 2008, iar cea de-a doua variantă ar fi în parcarea de la Stadion, totul depinzând de desfăşurarea sau nu în acele zile a vreunui meci.

Anul trecut, sărbătoarea dedicată zilelor Recoltei a ţinut o săptămână şi s-a desfăşurat între 5 şi 11 octombrie. Printre cântăreţii de muzică populară care au cântat în cele şase zile ale evenimentului amintim pe Steliana Sima, Cornelia şi Lupu Rednic, Maria Butaciu, Mioara Velicu, Ionuţ Galani şi Ansamblul Asteria, dar şi Sofia Vicoveanca.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • doru 28 Sep, 2010 14:00 trebuie sa fim corecti , si sa spunem ca prima editie a ,,Zilelor Recoltei" la Navodari a fost organizata in anul 2005 ,deci anul acesta are loc cea de-a sasea editie,iar in anul 2004 a avut loc prima editie a Zilelor orasului Navodari,in vara acestui an avand loc cea de-a 7-a editie a acestei manifestari navodarene.