Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondiala a Calitatii, sarbatorita si la Constanta

ro

14 Nov, 2003 00:00 1488 Marime text
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Ministerul Sanatatii (MS) au organizat, ieri, in cadrul programului national de informare a consumatorilor, seminarul cu tema "Siguranta Produselor Alimentare" (SPA), ce a marcat "Ziua Mondiala a Calitatii". Manifestari similare au fost organizate in intreaga tara. Si la Constanta, inspectorii ANPC, impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, respectiv Directia de Sanatate Publica, si ai Directiei Sanitar-Veterinare s-au intalnit cu agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul sanatatii si al protectiei consumatorilor. La reuniune s-au discutat aspecte legate de calitatea si siguranta produselor alimentare si au fost evidentiate progresele facute in ultimii ani in vederea asigurarii calitatii produselor si a serviciilor de pe piata autohtona, similara cu cea existenta la nivelul Uniunii Europene. Gheorghe Trandafir, directorul adjunct al OPC Constanta, a precizat ca Ziua Mondiala a Calitatii, organizata in Uniunea Europeana din noiembrie 1995, exprima necesitatea existentei unor eforturi sustinute si conjugate ale tuturor celor implicati pe traseul de la producator la consumator pentru obtinerea si mentinerea unor standarde inalte de calitate. Acesta a mai adaugat ca, in acest context, in Romania eforturile s-au materializat in programe de informare si constientizare a consumatorilor, intre care se inscrie si programul "Siguranta Produselor Alimentare" (SPA). Lansat in noiembrie 2002 de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Ministerul Sanatatii (MS), programul SPA are drept obiectiv informarea corecta a consumatorilor, astfel incat acestia sa fie avizati si exigenti atunci cand cumpara un produs alimentar. Gheorghe Trandafir a mai precizat ca organizarea unui astfel de seminar este extrem de utila deoarece siguranta produselor alimentare pe care le consumam este esentiala pentru sanatatea noastra. Reprezentantul OPC a conchis ca programul privind siguranta alimentelor va continua si in perioada urmatoare, mai ales ca acesta a fost implementat deja si in scoli.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii