Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Box/David Haye l-a terminat pe Goliath Valuev

ro

08 Nov, 2009 17:46 1345 Marime text

box.jpgBritanicul mai uşor cu 50 de kilograme decât campionul mondial şi mai mic cu 22 de centimetri, a reuşit să facă meciul vieţii, sub deviza „loveşte şi fugi". Fără să ţină cont de uriaşa diferenţă dintre el şi gigantul din St. Pettersburg, David Haye a interpretat singura partitură care putea avea succes. Mai spirnten la cei 1,97 metri şi 97 de kilograme, pugilistul de culoare a lovit şi a fugit de fiacare dată scăpând ca prin minune de loviturile directe pregătite de Nikolai Valuev. Rusul a fost lent şi anemic, dând impresia că nu ştie decât să-şli prindă adversarii în corzi şi să-i „bubuie" cu pumnii imenşi, numai că Haye a fost prea „isteţ".

În ultima rundă, britanicul a reuşit chiar să profite de stereotipia tactică a uriaşului rus şi l-a zdruncinat cu un croşeu care a prins bărbia lui Valuev. Decizia arbitrilor de a-i acorda şase reprize lui Haye faţă de doar două lui Valuev, a fost una aparent normală.

Britanicul a devenit astfel campion mondial şi va fi nevoit acum să răspundă provocărilor fraţilor Kliciko sau lui Ruslan Şagaev. Uzbekul este primul pe listă, cei doi Kliciko părând a fi momentan neinteresaţi de versiunea WBA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii