Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum sa-ti bati joc de un aur olimpic

ro

25 Feb, 2010 02:01 1345 Marime text

kemer.jpgLa această întrebare poate să răspundă, acum, un singur om. E olandezul Sven Kramer, multiplu campion mondial şi olimpic ajuns celebru după ce a facut-o proastă pe jurnalista CTV, canalul oficial al JO. În cursa de 10.000 de metri, cu doar opt ture înainte de final, pe când avea un avans umilitor în faţa ocupantului locului doi, Kramer a urmat sfatul antrenorului său, Gerard Kemkers, şi a intrat în forţă pe culuarul interior. Gafa, impardonabilă de altfel, l-a costat pe olandez aurul şi circa un milion de dolari din premii şi contracte de sponsorizare. Mai mult, l-a adus din nou în prim-planul emisiunilor sportive nord-americane, jurnaliştii fiind extrem de veninoşi în comentarile făcute pe arginea prostiei olandezului. Acesta a promis că nu-şi va ierta antrenorul pe care l-a scos vinovat pentru debandadă.

Totuşi păţania lui Kramer nu e unică. Acum 4 ani, drama a lovit în lotul americanilor, cei care au aruncat pe geam două medalii de aur după faze de-a dreptul hilare. Astfel, Lindsey Jacobellis a căzut chiar înaintea liniei de sosire în cursa de cross, iar Chad Hendrick a perdut un titlu mondial la patinaj viteză după o eroare similară cu a lui Kramer. Culmea, cei doi au fost coechipieri timp de 4 ani la lotul de patinaj american.

În aceeaşi categorie cu Kramer pot intra de altfel şi cei dosi sportivi sud-coreeni care în prima finală de short-track s-au prăbuşit chiar la ultimul viraj şi au ratat astfel o triplă istorică, două medalii ajungând la... SUA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii